Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Haziran 2016, 03:53   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Ortodonti Nedir? Diş Telleri Nasıl Yapılır?

****l braketlerle ilgili estetik kaygıları olan hastalarda uygulanan genellikle porselen yada zirkonyumden üretilen diş rengini yansıtan transparan yani tamamıyla şeffaf braketlerdir. ****l braketlere oranla ağız içinde daha az görünür oldukları için daha çok yetişkin hastalar tarafından tercih edilmektedir. Üstelik estetik braketlerle birlikte kullanılan teflon kaplı tellerde yine görünmezliğinizi arttıracak bir diğer faktördür. Artık günümüzde, estetik braketlerde hiçbir şekilde renklenmeyen kristal görünümünde ve de kapaklı bir şekilde üretilebilmektedir. Şeffaf braketlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu bakımlarıdır. Yemek sonrası şeffaf braketlerin etrafında biriken yiyecek artıkları estetik görünümü korumak amacıyla dikkatli bir şekilde temizlenmelidir.

Ortodontik tedavilerde özel sağlık kuruluşlarına SEVK dönemi başlamıştır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ağız ve diş sağlığı merkezleri ile üniversite hastaneleri, ortodontik tedaviler için hastaları özel sağlık kuruluşlarına sevk etmektedirler.

Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığı merkezlerinden veya üniversite hastanelerinden ortodontik tedavi için sevk alan hastalar, tedavilerini kliniğimizde yaptırabileceklerdir. Hastalarımız, tarafımızdan gerçekleştirilen ortodontik tedaviler için ödedikleri ücretin bir bölümünü, daha sonra SGK’ dan iade olarak alabileceklerdir.

Nasıl sevk yaptırabilirim?
Sağlık Bakanlığı’na bağlı Üniversite Hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde ihtiyacınız olan tedavi yapılamıyorsa, sizi muayene eden diş hekimi bir ortodonti uzmanına sevk etmek zorundadır. Bu işlem artık ilgili kurumlar tarafından rahatlıkla gerçekleştirlebilmektedir.

Dişlere vibrasyon kuvveti ileterek ve alveolar yapıda ultrasonik titreşimler yaratarak ortodontik tedavi esnasında diş hareketinin hızlanmasını ve tedavi sürecinin kısalmasını sağlayan bir araçtır. AcceleDent titreşim sistemi (OrthoAccel Technologies, Inc., Houston, TX), gün içinde 20 dakika boyunca dişlere yüksek frekansta (30 Hz) vibrasyon göndererek çalışmaktadır. Bu durum, diş hareketi için gerekli olan kemik remodeling’inin daha hızlı olmasını sağlayan hücre farklılaşmasını ve olgunlaşmasını aktive etmektedir. Bu açıdan bakıldığında, diş hareketini hızlandıran diğer metotlardakinin aksine, kemikte cerrahi bir işlem yapmadan diş hareketini güvenli bir şekilde stimule etmektedir.

kaynak: http://www.ortodontistavrupa.com
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla