Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Haziran 2016, 11:53   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart İsim hakkı alma



isim hakkı alma

Marka tescil başvurusu öncesinde, mutlaka marka tescil araştırma işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlem firmamız tarafından, Türk Patent Enstitüsü veri tabanı ve Cadde Patent veri tabanından gerçekleştirilmektedir. Araştırma sonuçlarına göre, markanızla aynı adı taşıyan veya anımsatan bir firma olmaması durumunda, marka tescili işlemleri uygulanmaktadır.

Marka tescili için uygun olan marka, TPE nezdinde marka tescili başvurusu yapıldıktan sonra 3 ay boyunca resmi markalar bülteninde ilan kısmında bekletilirler. Bu 3 ay süresince eğer benzer isme sahip farklı bir firmadan itiraz gelmezse, isim hakkı alma yani isim tescil işlemine geçilir. Gerekli isim tescil harçlarının ödenmesinden sonra, 2 ay içerisinde marka tescil belgesi alınır. Bu belge ortalama 10-12 ay arası bir süreçte elinize geçmiş olur. Ama markanız, başvurduğunuz tarih itibariyle korumaya alınmaktadır. Marka tescili hakkında bilgi almak isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Marka tescili neden gerekli?

Marka bir işletmenin her şeyi demektir. Bu uygulama marka sahiplerini korumak için gerçekleştirilir. Bir başkasının bir süre sonra, sizin çabalayıp başarıyla kavuşturmuş olduğunuz işletmenizin markasını hali hazırdan elinizden alıp, gasp etmesi, tüm birikim, çalışma ve gayretlerinizi bir anda yok eder. Ayrıca var olan müşteri portföyünüzün de farklı firmaların eline geçmesine de sebep olur. Bu uygulama ile sizlerin de başkalarının firmaları için bilmeden de olsa zarar verme ihtimaliniz ortadan kalkar. Ayrıca bazı yaptırımlar uygulamada söz sahibi olursunuz.

isimhakkisatinalma.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla