Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2016, 23:18   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Yeni Nesil Yazar Kasa Pos



Yeni Nesil Yazar Kasa Pos

Maliye Bakanlığı'nın eylem planı doğrultusunda yazar kasa ve birden fazla pos cihazı kombinasyonu ilave dilmiş İP tabanlı iletişim yapısı sayesinde tam zamanlı Maliye Bakanlığı ve bankalar ile veri alışverişi sunan yeni nesil akıllı ödeme cihazları artık pek çok yerde kullanılmaya başlandı. Bu yeni nesil akıllı yazar kasanın en önemli özelliği ise ödeme kaydedici cihaz ile bankaların pos cihazlarının bir arada sunulmasıdır.

Eskiden esnaf belirli bir ücret karşılığında ödeme kaydedici cihazlara sahip olurken, pos cihazını ise bankalar aracılığı ile temin eder ve belirli şartların imza altına alınması ile pek çok maddi prosedürün yükümlülüğünü de üzerlerine de almak zorunda kalırlardı. Yeni nesil akıllı yazar kasaların devreye girmesiyle beraber, bu her iki cihaz da tek bir elektronik çatı altında toplanıp, senkronize bir şekilde mali gözetim altında sorunsuz olarak çalışıp iş yerlerine zaman ve maliyet kazancı kolaylığı da sağlamaktadır.

Aynı zamanda taşınabilir olma özelliği sayesinde de iş yeri dışında kullanımı mümkün olan bir sistemdir. Diğer bir avantajı da iş yerleri tahsilatlarında bütün bankaların ayrıcalıklarını sağlayabileceklerdir.

Maliye bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanan bildiriye göre yeni nesil yazar kasa pos cihazlarının kullanımı zorunlu kılınmıştır. Yeni nesil akıllı yazar kasa pos cihazlarının daha kolay ve daha hızlı bir mali denetim sağlayacak olması da bu sistemi gerekli kılmaktadır.

Site: www.yeninesilyazarkasapos.org

yeninesilyazarkasapos.org
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla