Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Haziran 2016, 23:51   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart 5G Alanındaki Teknolojik Gelişmeler



5G Alanındaki Teknolojik Gelişmeler

Teknoloji ve internet sağlayıcı ile günden güne değişen ve gelişen Türkiye, ilk önce 3G, sonra 4,5G ve şimdi de 5G ye geçmeye hazırlanıyor.

Argela 5G alanında, çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyor. Daha önceden, internetin yaygın olmadığı ülkemizde, ilk önce 3G ile tanıştı. İnternet 3G ile hızlandı. Ancak, 1 Nisan tarihinde 4,5G ye geçildi ve artık videolar daha hızlı yüklenerek izleniyor. Müzikler, çok kısa bir sürede indirilebiliyor.

Yüksek hızlı internet olarak bildiğimiz 4,5G şuan da dünyada 200 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Kullanılmaya başlandığı günden itibaren hem internet hızı, hem de indirme hızı, kullanıcılar tarafından gayet sürekli bir şekilde kullanılıyor. 5G hakkında çalışma aşamasında olan Argela tarafından, çeşitli denemeler yapılıyor. Ancak, bu hizmet 2020 yılından sonra hayata geçirileceği tahmin ediliyor. Bu teknolojilerdeki geçişi sağlayan bir de SDN teknolojisi vardır.

Nedir SDN teknolojisi? Ağlardaki yönetimi kolaylaştırarak, karmaşık ağlar oluşturmayı sağlayan bir yazılım teknolojisidir. Bu karmaşık ağların alt yapılarını soyut bir hale getirilmesi için kullanılır.

Bir diğer internet hizmeti için de kullanılan femtocell hizmetidir. Femtocell hizmeti de, bir çeşit baz istasyonu görevini görüyor. Baz istasyonundan uzak olan, işletme ya da konutlarda kullanılmak için geliştiriliyor. Küçük hücresel baz istasyonu olarak da belirtilen femtocell hizmeti de çok yakında hayatımıza girerek, internet kullanımını ev ve iş yerlerinde daha yaygın hale gelecek.

Argela - Committed to Innovate
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla