Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2016, 09:19   #1
goodseonet
Keyifli~Üye
 
goodseonet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 22 Nisan 2016
Mesajlar: 26
goodseonet is on a distinguished road
Puanlar: 264, Seviye: 1
Puanlar: 264, Seviye: 1 Puanlar: 264, Seviye: 1 Puanlar: 264, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart İş Güvenliği Alanında Büyük Açık Kapatılıyor mu

Site: kureisguvenligi.com
Firma: İş Sağlığı Firması



İş güvenliği ve Osgb kurumları içerisinde, büyük bir açık bulunduğu aşikar. Bunun için alanın istihdamı açısından birçok eğitim modeli ve üniversitelerde tanıtımlar gerçekleşse de, iki senelik bir bölüm için özel üniversitelere gitmek istemeyen pek çok insan olduğu da bariz açık. İnsanlar, bölümü kazanarak direkt olarak devlet üniversitesinde yaşama ve okuma imkanını da bulabiliyorlar ancak yüksek puanlar hasebi ile özellikle dört yıllık eğitim iş güvenliği alanında oldukça zor diyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda işçi ve iş kazaları açısından yükselen grafiklerin gelmesi hasebi ile koyulan iş güvenliği yasaları çerçevesinde, artık işçi çalıştıran hemen her iş yerinin, işçisinin refahını düşünmesi, kısacası refahını düşündüğü gibi güvenliğini de önemsemesi gerekmekte. Buna bakarak değerlendirdiğimizde ise, devletin doğru bir harekette bulunduğunu söylememiz gayet tabii mümkün.

Üniversitelerde, dört ve iki yıllık değişken olarak okutulan iş güvenliği bölümünde her ikisinde de iş bulabilmeniz olası. Geçtiğimiz yıllarda açılan ve bu zamanlarda iş güvenliği yasaları akabinde epey popülerleşen bu bölümde, tanıtımlar ve seminerler yapılarak, bölüme daha fazla insan kazandırılması dahi amaçlanıyor. Zira, iş güvenliği sektöründe büyük bir açık sözkonusu ve bu durum artarak devam ediyor. Tehlikeli sanayii bölgelerinde, istihdamlı bölgelerde, iş yapılan tehlikeli alanların artması ile beraber, iş güvenliği uzmanı ihtiyacı da doğal olarak artıyor.

istanbul osgb kurumlarına baktığımız vakit örneğin, bu durumun, yani iş ve iş güvenlik uzmanı açığının oluştuğunu söylememiz gayet mümkündür. Geçtiğimiz yıllarda artan inşaat alanları ile İstanbul'da pek çok tehlikeli alan ve dolayısı ile pek çok osgb kurumu ihtiyacı doğmaktadır. Bunların personel yetersizliği ise, tam da bu konuda gün ışığına doğal olarak çıkmaktadır.
goodseonet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla