Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2016, 14:26   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Girişimsel Radyoloji (Ameliyatsız tedavi çözümleri)



Girişimsel Radyoloji (Ameliyatsız tedavi çözümleri)

Girişimsel Radyoloji özellikle 1960 lı yıllardan itibaren ortaya çıkan ve inanılmaz bir hızla gelişim gösteren, teknolojik yenilikler ve yeni ameliyatsız tedavi seçenekleri sunan , radyolojiye bağlı bir üst uzmanlık alanıdır. Girişimsel radyologlar, radyoloji uzmanlıklarını tamamladıklarından dolayı, radyasyon fiziği, radyasyon güvenliği ve korunma, hasta radyasyon güvenliği, görüntüleme yöntemlerinin fizik ve teknik detayları, farklı görüntüleme yöntemleri ve girişimsel tedavi seçenekleri hakkında detaylı bağlantı kurabilme-yorumlama ve uygulayabilme, olası komplikasyonları görüntüleme yöntemleri ile tanıyabilme ve gereğinde yine girişimsel yöntemlerle çözebilme yetenek ve potansiyelleri, her organa ve sisteme hakim olma ve hastayı bir bütün olarak değerlendirme nedeni ile diğer bu konu ile ilgilenen klinik doktorlardan avantajlıdırlar.

Girişimsel Radyolojinin temel mantığı şudur: neredeyse her organda ve sistemde hastalıkların tanısını koymak ve tedavi etmek için görüntüleme eşliğinde (floroskopi, BT, MR,USG, RDUSG…) minimal invaziv (mümkün olan en az hasar verici) yöntemleri kullanır. Burada amaç işlemler öncesinde ve sonrasında hasta yaşam kalitesini, memnuniyet oranını arttırmak, hastanede yatış süresini kısaltmak, günlük aktivitelerine ve çalıştığı işe en kısa zamanda başlayabilmesini sağlamak, başka kişilere bağımlılığını azaltmak, en ağrısız-acısız-hızlı bir şekilde sağlığına kavuşmasını sağlamaktır.

Geçmişte sadece cerrahi ile tedavi edilebilen pek çok hastalık günümüzde girişimsel radyoloji ile ameliyatsız tedavi ile çözümlenebilmektedir. Yurtdışında oldukça tanınan ve iyi bilinen Girişimsel Radyoloji, ne yazık ki henüz ülkemizde doktorlar ve hastalar tarafından yeterince bilinmemektedir. Bu nedenle ” uyguladığım ameliyatsız tedavi çözümleri” ana başlığı altında bulunan hastalıklardan birine sahipseniz muayene veya kontrole gittiğiniz doktorlara olası Girişimsel Radyoloji ile tedavi seçenekleri hakkında da bilgi vermesini rica ediniz. Girişimsel Radyoloji ciddi bir takım çalışması gerektirir. Yaptığımız pek çok girişimde, girişim öncesi ve sonrasında diğer branş uzmanları ile oldukça yakın ve koordineli bir şekilde hareket etmekteyiz. Bazı girişim kararları ortak yapılan konsey toplantıları sonucunda verilmektedir.

Amacımız siz hastalar için mevcut olan en doğru ve güvenli çözümü bulmaktır.

fahrettinkucukay.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla