Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Temmuz 2016, 20:11   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Restorant Maliyet Yönetimi



Restorant Maliyet Yönetimi

Bir restoran için maliyet oldukça önemlidir. Maliyetin ne kadar olduğu, geliri, gideri restoran yönetiminde restorandın sürekliliği konusunda önemli faktörlerdir. Tabi ki müşteri memnuniyeti u faktörlerin başında gelir. Fakat müşteri memnuniyeti de bu unsurların olmasından geçer.

Restorant maliyet yönetimi size restoran işletmesi hakkında yardım eder. Herhangi bir ürünü satın alma ve teslimat konularında, işletme sahibine ve işletmedeki çalışanlara oldukça kolaylık sağlar. İşletmede stok kontrolleri önemlidir. Fazla, gereksiz ve ya gereğinden az stoklama yapmanın işletme açısından aksaklığa uğraması ve ya malların elde kalması gibi sorular çıkabilir.

Stok düzenini kontrol etmek ve sipariş süreçlerini en hızlı, düzenli bir şekilde ilerlemesi ve böylelikle de müşteri memnuniyetini sağlamanıza imkân tanır. Cost control birim maliyeti hesaplar ve alınacak kararlarda yardımcı olur. Çalışanların işletmenin hedeflerine yönelik çalışmalarını sağlar. Gerçekleşen sonuçları değerlendirir ve rapor hazırlar. Hedeflenen sonuç ile gerçekleşen sonuç arasındaki uyumu ölçer. Uyumsuzluk sonucunda bunu düzenleyici önlemler almanızda yardımcı olur.

Cost controller aynı zamanda kaliteli bir iş yerine doğru ilerlemeniz konusunda çaba sarf eder. Kaliteli işyerine yönelik maliyet kontrol sistemlerinin sağlanması, uygulanması, kontrol edilip değerlendirilmesi konularında sizin restorantınız için olan düşüncelerinizi azaltır. Menü planlaması, maliyet ve fiyatlandırma çalışmaları yapar.

Cost controlün günlük, haftalık ve yıllık işleri vardır. Cost control sayesinde stoklarınızı, kar-zarar durumunuzu, yiyecek ve içecek fiyatlandırmanızı, gerektiğinde muhasebe ve hukuksal durumunuzu en ince ayrıntılarına kadar görebilmeniz ve takip edebilme imkânınız bulunur.
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla