Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Temmuz 2016, 19:55   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Fransa Vize Başvurusu

Fransa Vize Başvurusu

Fransa’ya gitmek için önce başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Fransa vize başvurusu yapmak için tüm bilgilerinizin forma doğru bir şekilde yazılmalıdır. Formun gerekli kısmı imzalanmış olmalıdır. Aksi hâlde başvuru geri çevrilmektedir. Fransa vizesi yapmadan önce neler gerekli konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Fransa vize başvurusu yapan kişiler için hangi evraklar yani belgeler bulunmalıdır? Öncelikle Fransa’ya gitmek için ana belgelerin olması gerekmektedir. Çok özenli ve dikkatli yazılmış talep formu gereklidir. Bu talep formu Fransızca ya da İngilizce olmalıdır. Talep formuna 2 imza atılmalıdır. Bu imzayı Fransa’ya gidecek olan kişiler atmalıdır. Eğer 18 yaşından küçük ise anne ve babadan talep edilmektedir. Çünkü anne ve babanın izini şarttır. Fransa vizesi için bulunması gereken diğer şey pasaportun aslıdır.

10 yıldan fazla olmamalıdır. Maksimum en fazla 10 yıllık pasaport olmalıdır. Fransa vizesi için 2 adet boş sayfaları da bulunması gereklidir. Eğer pasaport yeni alındıysa ya da aynı şekilde eski pasaportunuz bulunuyorsa bunların bütün önemli kısımlarının fotokopileri gereklidir. Ayrıca kimlik fotokopileri de bulunmalıdır.

2 adet vesikalık fotoğraf olmalıdır. Fransa vizesi başvuru sırasında 60€ ve aynı zamanda servis ücreti alınmaktadır. Servis ücreti ise 26€ olmaktadır. Ama vize işlemi herhangi bir sebepten dolayı reddediliyor ise bu ödenen ücretler geri ödenmemektedir. Yani diğer bir deyişle paralarınız yanmaktadır.

Öğrenciler İçin Neler Gereklidir?

Fransa Vizesi Ana belgeler dışında öğrenci belgeleri bulunmalıdır. Aynı zamanda seyahat masraflarını kim karşılayacak ise onun finansal belgeleri ile mesleki belgelerinin bulunması şarttır. Yani anne ya da baba olabilir.

Çalışanlar İçin Belgeler

Fransa Vizesi İşverenin yazısı ile göreve başlama tarihi, maaş tutarları ya da izin günleri gibi önemli bilgiler bulunmalıdır. SGK işe giriş belgesi ve aynı zamanda hizmet dökümanı gereklidir. Ticaret odası kaydı, Vergi levhasının fotokopisi aslına ihtiyaç yoktur.

Fransa Vizesi Resmi gazete ve imza sirküleri kopyası gerekli belgeler olmaktadır. Bunların hepsi eksiksiz bir şekilde dosyanın içine koyulması gereklidir. Bir problemin yaşanmaması için tüm belgeler eksiksiz olmalıdır. Ayrıca emekliler için ise emekli olduğuna dair belge yani bu banka hesapları olabilir ya da emekli cüzdanı gereklidir.
Daha detaylı bilgi için lütfen Fransa vizesi - Fransa VIZE BASVURUSU - Fransa konsoloslugu (+90 212 232 00 88 - +90 312 426 88 89) adresini ziyaret ediniz.
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla