Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2016, 04:48   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Yangın Kapısı Firması

Yangın Kapısı

Yangın, hemen her ülkede en fazla görülen felaketler arasında yer almaktadır. Çoğunlukla teknik aksaklık ya da ihmal sonucu çıkan yangın, kısa sürede yıkıcı etkiye sahiptir. Can ve mal güvenliğini tehdit eden yangın konusunda yapılacak en doğru hareket yangın olan alandan hızla uzaklaşmaktır. Bu noktada devreye yangın kapısı konusu girmekte ve büyük bir önem kazanmaktadır.

Yangın Kapısında Kalitenin Önemi

Yangından kaçış için önemli bir yeri olan yangın kapısı ısıya dayanıklı çelik ve alüminyum karışımından üretilmektedir. En üst kısma da pası önleyici boya uygulanmaktadır. Eğer tüm malzemeler kaliteli kullanılmazsa bu durum güvenli alanı tehdit edecektir. Yangının etkilerinin yangın merdivenine sıçraması demek beraberinde felaketi de getirecektir.

Çeşitli firmalar tarafından üretilen yangın kapısı konusunda standartlar belirlenmiştir. İtfaiye müdürlükleri ve yerel belediyeler tarafından belirlenen yangın kapısı şartnamesi ile malzeme kalitesi ve üretim aşaması konuları belirlenmiştir. Bu standartlara uygun üretim yapmak zorunludur.

Yangın kapıları bazı çeşitlere ayrılmaktadır. Standart ebatlarda üretilen yangın kapısı dışında, çift taraflı, camlı gibi çeşitler de mevcuttur. Dışarıdan açılması zor iç kısımdan açılması kolay kilit sistemiyle üretilen bu kapılarda genellikle panik barı da bulunmaktadır. Bu bar sayesinde kapının açılması son derece kolaydır.

Yangın kapısı gibi güvenliği doğrudan etkileyen bir konuda hizmet alırken kalite konusuna mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun için gerekli izinleri alan, standartlara uygun malzeme kullanan, daha önce gerçekleştirdiği projelerle başarı elde eden firmaları tercih etmelisiniz. Firmaların belirlediği fiyatları da inceleyerek en doğru kararı verebilirsiniz.

Estetik kaygıyla son dönemlerde değişik şekillerde de üretilebilen yangın kapısı konusunda dikkatli olmanız son derece önemlidir. Proje aşamasından montajın sonuna kadar özen gösterilmesi gereken bu konuda yapılacak tercih oldukça önemlidir.

yanginkapilari.org
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla