Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2016, 17:24   #1
mesut78
Keyifli~Üye
 
mesut78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09 Temmuz 2016
Mesajlar: 116
mesut78 is on a distinguished road
Puanlar: 765, Seviye: 1
Puanlar: 765, Seviye: 1 Puanlar: 765, Seviye: 1 Puanlar: 765, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Uz.Dr Cavit Meclisi - Fizik Tedavi, Ağrı Tedavileri


Fizik Tedavi:
Fiziksel ajanlar çok çeşitlidir ve bunları çok sık ve neredeyse en az birini her hastada kullanıyoruz.
Bunlar sıcak uygulama, soğuk uygulama, ağrı kesici akımlar, anti – ödem akımlar, ultrason, kısa dalga diyatermi ve kas stimülasyonu gibi yöntemler ve ajanlardır. Kullandığımız fiziksel ajanların etkileri iyileşmeyi hızlandırmak, ağrıyı azaltmak, ödemi azaltmak, yumuşak doku ve eklemi gevşetmek, egzersize hazırlamak, yapışıklıkları çözmektir.Fiziksel ajanlar çok çeşitlidir ve bunları çok sık ve neredeyse en az birini her hastada kullanıyoruz.Bunlar sıcak uygulama, soğuk uygulama, ağrı kesici akımlar, anti – ödem akımlar, ultrason, kısa dalga diyatermi ve kas stimülasyonu gibi yöntemler ve ajanlardır.kullandığımız fiziksel ajanların etkileri iyileşmeyi hızlandırmak, ağrıyı azaltmak, ödemi azaltmak, yumuşak doku ve eklemi gevşetmek, egzersize hazırlamak, yapışıklıkları çözmektir.Fiziksel ajanlar çok çeşitlidir ve bunları çok sık ve neredeyse en az birini her hastada kullanıyoruz.Bunlar sıcak uygulama, soğuk uygulama, ağrı kesici akımlar, anti – ödem akımlar, ultrason, kısa dalga diyatermi ve kas stimülasyonu gibi yöntemler ve ajanlardır.Kullandığımız fiziksel ajanların etkileri iyileşmeyi hızlandırmak, ağrıyı azaltmak, ödemi azaltmak, yumuşak doku ve eklemi gevşetmek, egzersize hazırlamak, yapışıklıkları çözmektir.
Ağrı Tedavisi:
Ağrı şikayeti ile başvuran hasta veya sporcuda, ağrının hangi mekanizma ile ortaya çıktığını açıklayabilecek gerekir. Ağrının hangi dokudan kaynaklandığını tespit ettikten sonra tanı koymuş oluyoruz. Ancak, bu yeterli değildir. Hangi süreç ve sebepler ile bu dokunun ağrılı olduğunu açıklayabilmek gerekir. Bu ağrının kalıcı olarak tedavisi ve tekrarlamaları engellemek için elzemdir. Örnekse, kalça eklemi ve uyluk kaslarında esneklik azlığı zamanla bel ağrısına sebep olacaktır. Bel ağrısı tanısına zeminde yatan bu sorun eklenip düzeltilmezse tedavi başarısı geçici ya da yetersiz olur. Benzer şekilde, ön çapraz bağında kopma meydana gelmiş sporcu
da ameliyat sonrası ön çapraz bağı koruyan kalça ve bacak kas kuvvet dengesini olması gerektiği düzeye getirmezseniz tekrarlama olabilir.
Proloterapi Nedir?
Proloterapi, genellikle dekstroz solüsyonu olan, iritan bir maddenin enjeksiyonu tekniğidir. Enjeksiyon sonucu hücre hasarı oluşur ve bunu takiben onarım ve iyileşme süreci uyarılmış olur. Proloterapinin, tek başına kullanılması yerine, kas-iskelet ağrısı veya spor sakatlanmalarının temel tedavileri olan fizik ve egzersiz tedavisi ve manüel tedaviye ek olarak kullanılmasının daha etkili olduğu konusunda kanıtlar artmaktadır. Tüm tedavi yöntemlierinde olduğu gibi, hekimin görevi bilgi ve deneyimini kullanarak araştırma sonuçlarına dayalı bir kararla proloterapinin hasta için uygun olup olmadığına karar vermektir.
Bu tekniği kronik kas-iskelet ağrılı durumlarında kullanıyoruz. Bir çok araştırma çeşitli kas-iskelet sorunlarında proloterapinin yararını göstermektedir. Araştırmalar en çok kronik bel ağrısı konusundaki yararını ortaya koymaktadır. Yeni araştırmalar ise, tedaviye yanıt vermeyen tendinopatiler (özellikle epikondilit ve aşil) ve osteoartrit (kireçlenmeler) tedavisindeki etkinliğini göstermiştir. 3 – 6 seanstan oluşan enjeksiyonlar yapıldığında 6 – 12 hafta sonra ağrı ve fonksiyon açısından etkinliği görünmektedir.
Bize Ulaşın:Dr. Cavit Meclisi Ağrı Tedavisi Uzmanı
[email protected]
0(212) 662 8619 - 0(533) 659 8669
mesut78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla