Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2016, 23:10   #1
coestar333
Keyifli~Üye
 
coestar333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 21 Haziran 2015
Mesajlar: 104
coestar333 is on a distinguished road
Puanlar: 1.506, Seviye: 1
Puanlar: 1.506, Seviye: 1 Puanlar: 1.506, Seviye: 1 Puanlar: 1.506, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart deprem çantası hayatınızı kurtarabilir

Site Adı: Deprem Malzemeleri
Site Yaşı: Bilinmiyor
Site kategori: Deprem Malzemesi
Site Sahibi: Yetkililer
Site Hakkında;



deprem çantası
ilk 72 saatin önemi

İlkokuldan beri sürekli dile getirilen deprem çantaları özellikle deprem açısından riskli bölgelerde yaşayan bireyler için vazgeçilmez olmalıdır. Depremin gücü ve yıkıcı etkisi değişken olmasına rağmen depremin varlığıyla yaşamayı öğrenmek ve her an depreme hazırlıklı olmak için deprem çantasını evimizde, aracımızda ve hatta çalıştığımız kurumlarda bulundurmamız gerekmektedir.
Deprem çantasının içine koyduklarımız kadar bu çantayı nereye koyduğunuz da önemlidir. Özellikle deprem anında kolay ulaşabileceğiniz, görülebilen ve önceden belirlemiş olduğunuz güvenli bir yerde bulundurulması gerekmektedir.
Deprem çantasına koyduklarınız ilk 72 saat (enkaz altında veya dışarıda) geçireceğiniz zamanı daha iyi koşullarda geçirmenizi sağlamaktadır. Deprem olduktan sonra yardım ekiplerinin sizi enkaz altından ne zaman çıkaracağını bilmek mümkün olmadığı gibi kurtulmuş olsanız bile bölgenize ne zaman ulaşabilecekleri belli değildir. Kurtarma süreci saatler sürebildiği gibi günler de sürebilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak ailenizde kişi sayısına göre malzemeleri koymanız gerekmektedir. İnsanın açlıkla baş etme süresi susuz kalmaya göre daha uzundur. Bu nedenle kişi başı 2,5-3 litreyi bulacak şekilde su koymanız önemlidir. Su dışında sizi tok tutacak, enerji verecek şekerli içecekler, meyve suları da koyabilirisiniz. İçeceklerden sonra sıra yiyeceklere gelmektedir. Kolay bozulmayan, raf ömrü uzun olan bisküviler, kekler bu anlamda ilk 72 saat aç kalmanızı ve direncinizin düşmesini engelleyecektir.
İlk 72 saat yiyecek ve içecek kadar ihtiyaç duyduğunuz bir başka şey ise varlığınızı yardım ekiplerine duyurmaktır. Enkaz altında kaldığınız sürece sürekli bağırarak kendinizi duyurmanız mümkün değildir. Bağıracak durumda olmayabileceğiniz gibi enerjinizin tamamını da buna harcamamamız gerekir. Bu nedenle deprem çantanızda mutlaka düdük ve yedek pilleri olan bir radyo olması gerekmektedir. Böylelikle daha az enerji ile kendinizi duyurabilirsiniz.
Bunların dışında yaralarınızı kısa sürelide olsa tedavi edebileceğiniz ilk yardım malzemeleri gibi hijyen için temizlik malzemelerini de mutlaka bulundurmalısınız. Deprem sonrası ihtiyaç duyabileceğiniz evrakların, ruhsat, tapu gibi belgelerin birer kopyasını da deprem çantanıza koymayı unutmayınız.
Deprem çantasını hazırlayıp uygun bir yere koymakla ne yazık ki iş bitmiyor. Deprem çantasına koyulan malzemelerin son kullanım tarihleri olduğu için belli aralılarla yenileriyle değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde koyduğunuz pek çok malzemeyi kullanamayacak ve tüm çabanız boşa gidecektir.
Deprem çantası özellikle ilk 72 saat boyunca sesinizi duyurabilmeniz ve hayatta kalabilmeniz için hayati bir öneme sahiptir. Saatlerce veya günlerce yardım ekiplerini beklerken veya enkaz altında kalabileceğinizi düşünecek olursanız bu zamanı lehinize çevirmek için en ideal yol bir deprem çantası hazırlamak ve depreme karşı bu şekilde hazırlıklı olmaktır.

Keşke Dememek İçin Önlemlerinizi Alınız…
Depremmalzemeleri.com
Sağlıcakla Kalın..
coestar333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla