Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2016, 18:03   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Kombi Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Kombi kullanımı ile nasıl enerji tasarrufu yaparız sorusunu müşterilerimizden ve çevremizden sık olarak almaktayız. Çoğu kullanıcı doğal gaz faturasının kendisine çok geldiğini diğer komşusunun ise çok az geldiğini söyler. Kombi kullanımında enerji tasarrufunun başında kesinlikle doğru gaz ayarı yapılması gerekir. Bizim özellikle kullanıcılara kombi bakımı sırasında evinizin kullandığı güç hesaplanarak kombi üzerinde gaz ayarını yaptırmalarının kendilerine büyük avantaj sağlayacağını söylüyoruz. Neden enerji tasarrufu için gaz ayarı yaptırmalıyız. Yeni alınan bir kombi fabrika çıkışında cihazın maksimum güçle çalışması için ayarlanmıştır. Örnek olarak piyasada en çok olan 24 kw bir kombi düşünecek olursak, ve evimizde bulunan 5 adet peteğin tüketeceği güç ise 11 kw civarındadır. Yani aldığımız kombi aslında evimize büyük olduğunda fazla güç üretiyor ve haliyle daha yüksek enerji tüketimi sağlıyor.

Yine doğru yapılan tespitler ile evinize yaşadığınız ile göre en doğru kombi ve petek seçimi enerji tasarrufu yapılır. Örneğin çok büyük bir eviniz var ve yaşadığınız ilin kış ayları çok soğuk geçiyor ise kombi seçimini yoğuşmalı cihazlardan yana kullanın. Burada özellikle yanlış anlaşılma olmasın diye belirtmek istiyorum. İstanbul da 80-100 metre bir eviniz varsa yoğuşmalı cihaz almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Kombinizi ara ara kapatıp açmak yerine kısık ayarda yakmanız size kombi tasarruf kombi enerji tasarruf tasarrufu sağlamayabilir. Fakat üşüyerek aynı parayı ödemektense ısınarak aynı parayı ödemiş olursunuz. Ara sıra kapatılan ve tekrar açılan kombi ortamın soğuması ile tekrardan ısınması için yüksek güçle uzun süre çalışır böylece size faydası olmaz. Yukarıdaki tavsiyemizi göz ardı etmeyiniz.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla