Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Eylül 2016, 21:09   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Bakır Tarihin En Güzel Yüzüdür



Bakır sanıldığı kadar aslında eskiden kullanılan bir eşya değildir. Günümüzde şöyle bir baktığınız da gerek estetik amaçlı gerekse gündelik hayatımızda kullandığımız bir çok eşyada görebiliyoruz. Bakırın estetik olmasının yanı sıra aynı zamanda hayatı kolaylaştıran özelliği de bir başka şekilde gözümüze çarpıyor. Bakır insanoğlunun medeniyete açılmasını sağlayan en önemli madendir ancak bakırın bulunmasından sonra çağdaş bir yaşama doğru yol alınmaya başlanmıştır. Eski dönemden günümüze kadar taşınmış olan bu sanat usta bakırcı ellerinde de her geçen gün yeniden şekillenmektedir. Özellikle hediyelik eşya noktasında bakır en fazla tercih edilen süs eşyalarının başında gelir.
Geçmişten günümüze ise en fazla tercih edilen bu eşyalar arasında şekerlik fincan ve semaver yer almaktadır. Daha fazla çeşitlendirecek olursak çaydanlık, tepsi, sahan, cezve ve sürahi de bu değerli eşya grubu arasında gösterilebilir. Bakırcılık zanaatı babadan oğla geçtiği gibi aynı zamanda bir usta yanında çıraklık yaparak da öğrenilebilmektedir. Bakırcılık mesleğinin tarihine bakacak olursanız Bizans döneminden tutunda Osmanlı devletlerini kapsayan geniş bir coğrafyayı kapsamaktadır. O dönemde bu zamana kadar şekillenen bakırcılık yerini süsleme sanatlarıyla da birleştirerek yalnızca mutfakta kullanılan bir eşya olma özelliğinden sıyrılarak her alanda bolca görebileceğimiz bir model almıştır. Özellikle Gaziantep Kilis Diyarbakır gibi illerimizde halen bakırcılık mesleği devam etmektedir. Hatta Gaziantep’ de günümüz itibariyle bakırcılar çarşısı yer almaktadır.
Gaziantep baklavasının bir özelliği de bakır tepsi içerisinde sunuluyor olmasıdır. Bu nedenle Antep baklavaları bugün dünya çapında bir yer edinmişse bunu bakıra da borçludur demek yerinde olacaktır.
Gaziantep’ e geldiğinizde eğer ki bakır ihtiyacınız varsa o zaman tercih edeceğiniz öncelikli firma olarak sizlere bakırcızade firmasını öneriyoruz. Ancak gidebilme imkanı olmayanlar içindehttp://www.bakircizade.com sitesi üzerinden beğendiği bakır bir ürünün sipariş kodunu belirterek rahat bir şekilde alışveriş yapma imkanı vardır. Firma kurulmuş olduğu günden bu yana bakır işleme sanatının güzelliğinin farkındadır ve bu farkındalığı da müşterilerine her zaman sunmuştur. Hatta bir taraftar topluluğu iseniz site üzerinden Gaziantep taraftar logosu bulunan bir tabloyu sevdiğiniz bir insana armağan edebilir ya da kendiniz için satın alabilirsiniz.
Unutmayın ki bakır insanın ruhuna ve yüzündeki tebessüme işleyen bir şeydir. Ve insan bir bakır eşya gördüğü zaman ister istemez etkilenir. Çünkü bunun altında büyük bir emek ve büyük bir işçilik saklıdır ve bu güzelliği evinizin en güzel köşesinde muhafaza etmek size keyif verecektir.

1938 yılından beri, atalarımızdan gelen bakırcı geleneğini aynı titizlik ve işçilikle sürdüren firmamız Bakırcı Gaziantep'in göz bebeği olan bakırcılar çarşısında bakır hediyelik eşya, tepsi, çaydanlık, cezve, sürahi, fincan , semaver ve sahanlık gibi geniş ürün yelpazesiyle hizmetinizdedir.



Web Sitemiz: BAKIRCIZADE
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla