Konu: Barter
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Eylül 2016, 22:20   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Barter



Barter Sistemi

Alternatif finansman modelleri içerisinde yer alan barter sistemi; başta gayrimenkul ve inşaat firmaları olmak üzere birçok firmanın arz ve talepleri doğrultusunda şekillenen, üye firmaların satın aldığı hizmet ya da ürün bedelini kendi ürettiği ürün ya da hizmet ile ödediği bir ortak pazardır.
Barter çeki; takas sistemine benzese de birçok açıdan takas usulünden ayrılıyor. Takas usulünün zamanla gelişmesi ile ortaya çıkan Barter sistemi; Amerika’da 37 yılı aşkın süredir uygulanmaya devam ediyor. Barter sistemi, dünya ticaretinin %40’lık bir bölümünü kapsarken, dünya genelinde 600 den fazla kuruluş Barter ticareti yapıyor.
Avrupa’da yer alan Barter kuruluşları, IRTA Europe çatısı altında faaliyetlerini sürdürürken, Amerika’da yer alan 500’ü aşkın Barter şirketi; 450.000 aktif üyesi ile yılda yaklaşık 300-400 milyar dolarlık iç ve dış ticaret yapıyor. Her geçen gün Barter şirketlerine üye olan inşaat, gayrimenkul vb. firmaların sayısında da artış gözleniyor.
Barter Sisteminin Özellikleri
• Barter sistemine üye olan firmaların kendi aralarında alışveriş yaparken, öncelikle üye oldukları Barter şirketinden provizyon kodu almaları gerekiyor.
• Üye firmaların alışveriş esnasında üye oldukları Barter şirketinin belirlediği kurallara da uyması bir ön koşul olarak kabul ediliyor.
• Barter sisteminde satış yapan firma, ürün bedeli kadar Barter sisteminden alacaklı oluyor ve bu alacağın bir mal ve hizmet şeklinde satış yapılan firmadan 12 ay içerisinde ödenmesi zorunlu tutuluyor.
• Tüm alışverişler de Barter şirketinin garantisi altında gerçekleşiyor.

Web Sitemiz: https://www.yatirimbarter.com.tr/
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla