Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2016, 23:38   #1
Seoptimizasyon
Keyifli~Üye
 
Seoptimizasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02 Haziran 2014
Mesajlar: 603
Seoptimizasyon is on a distinguished road
Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 89%
Etkinlik: 89% Etkinlik: 89% Etkinlik: 89%
Standart Daha İyi Uyku İçin 7 Öneri



Her gece huzursuzlanmalar ve sabahları yorgun kalkmalara mahkum değiliz. Bunun için günlük rutin egzersizler dahil olmak üzere kendinize daha iyi uyku için ipuçları belirlemeli ve program yapmalısınız.
Son zamanlarda kendinizi huysuz hissediyor musun? Ya da belki yıpranmış? Bunun için çözümün yüksek olasılıkla daha iyi bir uyku olduğunu kavramak gerekir.

Kısaca önerilerimizi gözden geçirecek olursak;

Uykunuzu programlayın

İster tatil günleri isterse çalışma günleri olsun kalkış ve yatış saatlerinizi düzene almalısınız. Bu sayede uyanık olduğunuz zamanlarda kendinizi çok daha dinç hissedeceksiniz. Eğer yatağa yattıktan sonra en fazla 15 dakika içerisinde uykuya dalamıyorsanız kalkın ve rahatlatıcı bir şeyler yapın. Yatakta uyuyamamaktan kaynaklı uzun süreli dönüşler sizi huzursuz etmeye başlayacaktır.

Yediğinize içtiğinize dikkat edin

Yatağa giderken ne çok aç ne de çok tok olmalısınız. Bunun için de yemek yeme saatlerinizş uyuma saatlerinize göre ayarlamalı ve özellikle akşam yemeklerinde sizi çok rahatsız edecek gıdalar tüketmemelisiniz. Özellikle nikotin ve kafein gibi maddelerin fazla tüketimi uyku düzeninizi bozacaktır. Bu yüzden dikkatli olunmalıdır. Alkollü içecekler ise başta uykuyu çabuk getiren bir hissiyat oluştursa da gece süresince sizi yine çok huzursuz eder ve uyku düzeninizi bozar. Wellmatt Yatak online yatak mağazası, www.wellmatt.com


Yatmadan önce kendinize bir ritüel oluşturun

Yatmadan önce düzenli olarak yapabileceğiniz bazı alışkanlıklar edinmelisiniz. Örneğin kitap okumak, duş almak veya dinlendirici müzikler dinlemek gibi. Uzmanlara göre yatak odanızda oluşturduğunuz loş ortamlar bedeninizin uykuya hazırlanmasında çok önemli bir rol alır. Ancak bu ritüeller içerisine televizyon veya dikkat dağıtıcı farklı elektronik cihazları kullanmayı kesinlikle düşünmemelisiniz.

Yatak odanızı konforlu hale dönüştürün

Etrafınızda sizi yoracağına inandığınız eşyaları mutlaka odanızdan çıkarın. Mümkünse daha minimal bir yatak odası dizaynıyla sade bir atmosfer oluşturmaya çalışabilirsiniz. Gece ışıklarınızı da buna göre ayarlayıp loş bir atmosfer oluşturun. Ayrıca uyku alışkanlıklarınıza göre de yatak ve yastık ihtiyaçlarınızı belirlemeli buna uygun doğru ürünleri seçmelisiniz. Unutmayın ki en iyi ortopedik yatak kendinizi en huzurlu, rahat ve konforlu hissettiğiniz yataktır. Wellmatt Yatak online yatak mağazası, www.wellmatt.com

Gündüz uykuları yapmayın

Gündüz uyumanız halinde bu sizin gece uykularınızı ve programınızı da bozacaktır. Eğer vücudunuzun mutlaka dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve gündüz uykusu gereksinimi duyuyorsanız bunu en fazla günde 1 defa olacak şekilde 10-30 dakika arasında yapmalısınız.

Günlük fiziksel aktiviteler yapın

Yapılan araştırmalar düzenli yapılan fiziksel aktivitelerin uykuya daha hızlı geçmenize olanak sağladığını kanıtlamıştır. Bu yüzden her gün koşullarınıza ve çalışma programınıza uygun egzersizler belirlemeli tıpkı uyku saatlerinizde olduğu gibi bunu da düzene koymalısınız. Wellmatt Yatak online yatak mağazası, www.wellmatt.com


Stresinizi yönetin

Beyninizi günlük koşuşturmaların stresinden arındırmalısınız. Geceleri düşündüğünüz her türlü stresli koşul uykuya dalmanızı engelleyecektir. Bu yüzden gün içerisinde programlı ve düzenli olarak gece düşüncelerinizi ortadan kaldırmalısınız. Çoğu zaman eski bir dostla veya ailenizle paylaştığınız bir kahkaha sizi stresten uzaklaştıracaktır.
Seoptimizasyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla