Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2016, 12:21   #1
tarkandmr
Keyifli~Üye
 
tarkandmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 26 Mart 2016
Mesajlar: 102
tarkandmr is on a distinguished road
Puanlar: 950, Seviye: 1
Puanlar: 950, Seviye: 1 Puanlar: 950, Seviye: 1 Puanlar: 950, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 67%
Etkinlik: 67% Etkinlik: 67% Etkinlik: 67%
Standart Dna Testi (Babalık Testi)



DNA Testi Nedir ?
DNA testi ilk olarak 1985 yılında İngiltere’ de kullanılmaya başlanmış ve günümüz DNA veri tabanının temelini oluşturmuştur. Dna insanların genetik profillerine dayanarak şahısların kimlik tespitini kolaylaştırmak için kullanılan tekniklerden en önemlisidir.

Her insanın DNA sının %99,9 gibi büyük bir bölümü aynı olsa dahi kişilerin birbirinden ayırt edilmesine yarayacak %0,1 lik kısım ile DNA profillenmesi ortaya çıkmaktadır.

DNA Testi nerelerde kullanılır?
DNA’’nın özelliğine bağlı olarak her insanda DNA profili farklı bir boyutta şekillenmektedir. İncelenen bu bilgiler sonucunda kişinin kimliği tespit edilmektedir.

Günümüzde birçok adli vaka DNA testi sonucunda aydınlatılarak netliğe kavuşturulmaktadır. Suçluların yakalanması için kullanılan bu yöntem ayrıca ölümle sonuçlanmış olaylarda kimlik teşhisi içinde kullanılmaktadır. Herhangi bir olay sonucu tanınamayan hale gelmiş cesetlerde bu yöntemle kimlik teşhisi yapılarak doğru bilgiler elde edilmektedir.

Son yıllarda DNA testi akrabalık ve babalık testi gibi konularda sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Miras gibi davalarda varislerin belirlenmesi için kullanılan DNA testi biyolojik babalık testi içinde kullanılmaktadır

Babalık Testi *nedir ve nasıl yapılır ?
Babalık testinin yapılabilmesi için mahkeme kararına gerek olmadığı gibi anne ve ya babadan resmi yollarla izin alınması gerekmektedir. Resmi nikâhın olmadığı veya henüz çocuğun nüfusa kayıt edilmediği durumda ise DNA testinin için hastane doğum raporu ile birlikte annenin onay vermesi gerekmektedir.[/font][/color]

Babalık testi için anne ve babanın DNA örnekleri alınıp çocuğun DNA yapısıyla karşılaştırılmaktadır. Bu test için sadece babadan kan alınması yeterli olduğu gibi anneden alınacak örnekle bazı küçük olasılıklar ortadan kaldırılmaktadır. Bu sebeple hem anne hem de babamızla ortak gen bölgelerimiz bulunmaktadır. Son yıllarda bu test kan örneği alınması yerine yanağın içinden alınan hücrelerle de gerçekleştirilmektedir. Çocuk ile baba arasında yapılan babalık testi analizi sonucunda gen bölgeleri aynı ise teste tabi tutulan baba çocuğun gerçek babası olduğunu göstermektedir.

Labaratuvarımızda yapılan bu testler 7 ila 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. DNA testi sonucunuz formda farklı bir kişi belirtmedikçe sizden başkasına teslim edilmemektedir.
tarkandmr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla