Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2018, 17:29   #1
nomerci
Keyifli~Üye
 
nomerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11 Ocak 2018
Mesajlar: 80
nomerci is on a distinguished road
Puanlar: 1.064, Seviye: 1
Puanlar: 1.064, Seviye: 1 Puanlar: 1.064, Seviye: 1 Puanlar: 1.064, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart istanbul bilgisayar tamircisi

Format, işletim sisteminin yeniden kurulması anlamına gelmektedir. Yeni bir bilgisayar kurulumu veya kararsız çalışan bilgisayarların işletim sistemlerinin yeniden kurulması bu kapsamda değerlendirilir. Aslında basit manada bir açıklamadır ve en kolay kısmıdır. Format öncesi ve sonrası daha önemli konuları içermektedir. Çünkü bilgisayarınızda bugüne kadar oluşturmuş olduğunuz dosyalar ve ayarlar sıfırlanacak ve yeniden yapılandırılmaları gerekecektir.
istanbul bilgisayar tamiri
Format bütün verilerin silinmesi anlamına geldiği için bu işlemi gerçekleştirmeden önce önem arz eden verilerin yedeklenmesi, yeniden yapılandırılacak ayarların ise belirlenmesi gerekmektedir. Sonrasında ise tüm verilerin ve ayarların sağlıklı bir şekilde geri getirilmesi sağlanmalıdır. Bu işlemlerin herhangi bir aşamasında yapılacak en ufak hata veri, zaman hatta para kaybetmenize sebep olacaktır. Örnek vermek gerekirse; mail hizmetiniz POP3 servisi ile çalışıyorsa, eski mailleriniz bilgisayar hafızasında tutuluyor*
bilgisayar servisi*demektir. Format atılırken en çok yapılan hatalardan biri bu dosyaları yedeklememek hatta yeni işletim sistemi üzerinde mail kurulumu ve yapılandırmasını yapmamaktır. Bu hata sizin veri kaybetmenize sebep olacaktır. Bu yüzden kendinizi profesyonellere teslim ettiğinizden emin olmalısınız!
__________________
bilgisayar servisi
nomerci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla