Konu: Hurda Kenti
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mart 2018, 12:14   #1
gbaweb
Keyifli~Üye
 
gbaweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 14 Mart 2018
Mesajlar: 13
gbaweb is on a distinguished road
Puanlar: 3.967, Seviye: 1
Puanlar: 3.967, Seviye: 1 Puanlar: 3.967, Seviye: 1 Puanlar: 3.967, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 13%
Etkinlik: 13% Etkinlik: 13% Etkinlik: 13%
Standart Hurda Kenti

Hurda Kenti
Hurdacı Geri dönüşüm hakkında toplum olarak çok duyarsız davrandığımız için çöpe attığımız bazı malzemeler denizi, toprağı veya havayı kirletir mi ? diye hiç düşünmüyoruz.Artık hepimizin bildiği gibi çevreyi en çok kirleten bizleriz oysaki en çok yararlanan da bizleriz ve bundan dolayı " çevreyi kirletmek kendi varlığımızı yok etmeye çalışmaktır" denilebilir.Bilinçsiz bir şekilde çöpe attığımız atıkları geri dönüşüm kutularına atsak varlığımızı tetiklemeyiz ve bir kere kullandığımız ürün kendi sektörü dışında bir sektör içinde kullanılabilir duruma gelir.
Bir ürünün belirli bir kullanım ömrünü doldurması veya kullanılabilirlik özelliğini yitirdiği için ortaya çıkan atığa hurda deriz ve hurda bir geri dönüşüm biçimidir.Hurda kullanılan malzemeye göre sınıflandırılır. Bunları çeşitli başlıklarda inceleyebiliriz ilk olarak maden-****l hurdasıdır. Bu başlığın içerisinde demir, çelik, alüminyum,kalay,krom vb maddeler yer alır.Aluminy um talaş benzeri hafif bir ****ldir ve hafifliğinin yanı sıra direnci ile de biliriz. Bir çok alanda demirden daha pahalı olduğu için alüminyum talaş hurdası çok kazanç sağlayan bir sektördür.Alüminyum içerisinde manyetik özellik bulundurmayan maddelerden oluşur ve de zehirleyici ve patlayıcı maddeler içermez. alüminyumun oksit tabakası olduğu için koruyucu özellik barındırmaktadır bundan ötürü bir çok sektörde kullanılır.İc ve dış ticarette büyük bir yerde bulunur.Bir diğer hurda çeşidi ise elektronik hurdalardır bunun içerisinde bilgisayar parçaları, teknolojik cihazlar ve elektrik içeren bir çok malzeme yer alır. Elektronik ürünlerin kullanım ömürleri zaman geçtikçe kısalıyor bunun sonucunda hurda hacmi büyüyüp gidiyor fakat her kullanım ömrü dolan elektronik malzeme hurda değildir. Hurda kabul edilmesi için içinde bir miktar elektrik iletim malzemesi bulundurması gerekir. Elektronik hurdalara örnek verecek olursak her türlü iletişim ve bilişim araçları, küçük ev aletleri, beyaz eşyalar,spor aletleri, tıbbi cihazlar,para ve içecek otomatları gibi malzemeler dir. Bunların yanı sıra elektrikli araçlar üreten tesislerde üretim sırasında oluşan hatalı veya arızalı araçlar ve hammadde firesi de elektronik hurda içersinde yer alır. Bir diğer hurda çeşidimiz ise ağaç ürünleridir bunun içerisinde adı üstünde ağaçtan elde edilenler yani kağıt karton vb malzemeler yer almaktadır. Çevremizde atık kağıt oldukça fazla olduğundan dolayı bunların geri dönüşümü mümkün ve ekonomiye katkısı çoktur. etrafımızda atık kağıt çoktur tek atıklar değil üretim sırasında oluşan eksik ve hatalı basılan gazetelerde atık kağıt hurdası olarak kabul edilir. Bunların dışında önemli diğer hurda çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz; sarı hurda, kurşun hurdası, atık yağ hurdası, kablo hurdası olarak yer alır. Sarı hurda pirinç hurdası olarak da bilinir ve çok dayanıklı bir madendir. Musluk, vana, su saatleri ve sanayi işlerinde kısacası her alanda kullanılabilir. Bunun nedeni sahip olduğu bir çok iyi özelliğinden kaynaklanır. örneğin dayanıklılığı, iletkenliği veya birçok kimyasal avantajlar barındırmasıdır özellikle pirinçte elektronikte, sıhhi tesisat ve nalburiyede faydalanılmaktadır. Denizcilikte çok yaygın bir şekilde kullanılır çünkü sarılar oldukça uzundur ömürlüdür.
Genelde ayrıştırılmak istenen ürünün hurda içersinde ki oranı hurdayı değerli kıldığı için bu oran arttıkça hurdadan geri dönüşecek malzeme miktarı artar. Zaten hurda alan firmalar bu oranı göz önünde bulundurarak değer biçer.

İletişim: [email protected]
Hurdacı, Hurda Kenti® Türkiye'nin Her Yerinden Hurdanızı Kolayca Satın
gbaweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla