Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2018, 21:29   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Yapı Mühendisliğinde Kullanılan Maddeler

Yapı mühendisliği, oldukça gelişmiş bir sektördür. Teknolojinin ilerlemesi, yeni maddelerin bulunması ve işlenebilmesi bu sektörün daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır. Granit, mermer gibi maddeler rahat bir şekilde işlenerek binaların iç ve dış kaplamalarında kullanılabilmektedir. Ancak bu maddeler, zaman geçtikçe deforme olabilmektedir. Ancak volkanik kayaçlardan elde edilen taşlar, doğada bulunan en sağlam yapı malzemelerindendir. Elmastan sonra doğada bulunabilen en sağlam taşlardır.

bazalt, diyabaz ve andezit

Volkanik dağların patlaması sonucu ortaya çıkardıkları tüfler, hızlı bir biçimde soğur ve sertleşir. Bu tüfler kayalaşır ve taş halini alır. Farklı boyutlarda olan taşlar, işlenme sürecinden geçtikten sonra, günümüzde binaların inşasında kullanılan bazalt biçimini almaktadır. Bazalt, çoğunlukla gri tonlarında olmaktadır ve oldukça dayanıklıdır. Saf bir kayaç olduğundan kırılma, çizilme, çatlama gibi faktörlere karşı uzun yıllar boyunca direnç sağlamaktadır. Ayrıca asitlere karşı da dayanıklıdır.

Bazalt taşının farklı bir türü olan diyabaz, yine volkanik tüflerden oluşmaktadır. Bu taşlar genellikle yeşil renklerde olmaktadır ve genel olarak binaların iç döşemelerinde kullanılmaktadır. İç döşemelerin maruz kalabileceği ısınma, soğuma, paslanma, rutubet gibi faktörlere karşı oldukça sağlamdır.
Başka bir volkanik tüf olan andezit ise, diğer kayaç yapılarından biraz farklıdır. Bu kayaçlar, yalnızca volkanik tüfler sonucu değil; doğada da bulunabilmektedir. Bu kayaç yapısı, özellikle ısıya karşı direnci sayesinde, ısı depolama sistemlerinin iç cephelerinde kullanılmaktadır. 1600 santigrat dereceye varan sıcaklığa kadar dayanıklılık sağlamaktadır.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla