Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2018, 19:21   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Tıbbi Sülük Tedavisi

Tıbbi Sülük Tedavisi

15 binden daha fazla türü bulunan sülükler Annelida filumundan canlılardır. Sülüklerin büyük bölümü kan emerek beslenir. Kan emen sülük türleri ektoparazit olarak yaşamlarını sürdürür. Uygulanan tıbbi sülük tedavisi kapsamında kan emen sülükler kullanılır. 650'den daha fazla türü bulunan sülükler, deniz, tatlı su ve kara sülüklerinin de yer aldığı Hirudinea sınıfında yer alıyor. Elbette sülük türlerinin tamamı kan emerek beslenmiyor. Salyangozlar, böcek larvaları, omurgasızlar gibi besin kaynaklarından beslenen sülük türleri de mevcut. Aslında omurgalı grubunda yer alanlar konakçıdır.

Hangi Sülükler Tedavide Kullanılır?

Hastalıklar nedeniyle tıbbi sülük tedavisi uygulandığında birkaç tür sülük kullanılır. Bunlar Hirudo Medicinalis ve Hirudo Verbana türü sülüklerdir. Tıbbi amaçlı kullanıldıkları için bu sülük türlerine "tıbbi sülük" denir. Bunlar Türkiye'de yaşayan sülüklerdir ve hastalıkların tedavisinde ülkemiz dışında yaşayan farklı sülük çeşitleri de kullanılabilir.

Sülük Tedavisinin Yan Etkileri Var mı?

Elbette bu tedavi şeklinin herhangi bir yan etkisi yok. Ancak tıbbi sülük tedavisi yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken bazı hususlar var. Bunlar ender de olsa ortaya çıkabilecek durumlardır. Tedavi öncesinde hastaya her türlü bilgi kliniğimizde verilmekte olduğundan, sülük tedavisi ile ilk kez tanışıyor olsanız dahi endişe yaratacak herhangi bir durumla karşılaşmanız pek mümkün olmaz.
Tedavinin başlangıcında hafif bir acı hissedilebilir. Bu acı genellikle ilk 5 dakikadan sonra kesilir.

Hafif bir kanama ortaya çıkabilir. Bu kanama sızıntı şeklinde 10 saate kadar sürebilir. Bir akıntı olması ise bu tedavi şeklinde faydalı olarak kabul edilir.
Sülüğün ısırdığı yerde hafif kaşıntı, kabuklanma ve kızarıklık meydana gelebilir.
Çok ender durumda geçici olmak kaydıyla lenf bezlerinde şişme olabilir.
Çok ender durumda deri infeksiyonu oluşabilir.
Ender durumda özellikle kollar ve bacaklarda tedavi uygulanması halinde hafif şişlikler meydana gelebilir.

Ankara Sülük Tedavisi uygulamasının yapıldığı güvenilir merkezlerin başında Dr. Özgür Koldaş Tunalı Polikliniği gelmektedir. Sülük Tedavisi uygulaması konusunda merak ettiklerinizle ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz ve gönül rahatlığıyla uygulamayı yaptırabileceğiniz güvenilir bir polikliniktir.
Detaylı bilgi için www.ozgurkoldas.com.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla