Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2018, 00:26   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Oto Yedek Parça Orijinal Mi Yoksa Yan Sanayi Mi Olmalı?

Oto Yedek Parçanın Orijinal Ve Ya Yan Sanayi Olmasının Belirlenmesinde Dikkat Edilecekler

Araçlar, hayatımızın birçok alanında farklı amaçlara yönelik hizmet sunan mekanik bütünler olarak, insanların karşısına çıkmaktadır. Bu mekanik bütünler, küçük ya da büyük birçok parçanın bir araya gelerek, ayrı görevleri uyum içinde yerine getirmesi mantığına dayanmaktadır. Bu sebeple, bu uyumun bozulmasının engellenmesi içinde görevini yerine getirmeyen parçanın yenisi ile değiştirilmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Bu değiştirme işleminin gerçekleştirilmesi sırasında da akla hep orijinal mi yoksa yan sanayi oto yedek parça kullanılması gereklidir sorusu gelmektedir. Burada, sorunun cevabının verilmesinde, bu iki tip parçanın farklı ve ortak yönlerinin belirlenmesinin katkısının olacağı göz ardı edilmemelidir.

Oto Yedek Parça Orijinal Mi Yoksa Yan Sanayi Mi Olmalı?

Araç markalarına uyum sağlayacak nitelikte, piyasada çok farklı markaların ürettikleri yan sanayi yedek parçalara rastlamanın yanında, ayrıca markaların orijinal yedek parça ürünlerini de bulabilmek mümkündür. İki tip yedek parça çeşidi arasında şüphesiz, belirgin farklar göze çarpmaktadır. Bu farkların ortaya koyulmasından önce, aracınızın uzun ömürlü olarak, sorunsuz çalışabilmesi için en uygun olan parça seçiminin yapılması gerekliliği vardır.

İki tip yedek parça çeşidine de bakıldığında gözle görülebilecek farklar nerede ise yok denecek kadar azdır. Ancak yan sanayi yedek parçanın, diğer orijinal olanına göre daha ucuz olduğunu söylemek yanlış bir fark tespiti yapıldığı anlamına gelmeyecektir. Bu fark, bazı parçalarda çok yüksek seviyelere ulaşmakta ve bu durumda bütçesi kısıntı içinde olanların, yan sanayi parça kullanıma yöneldiği gerçeği ile karşılaşılması durumunu ortaya çıkarmaktadır.

Yan sanayi yedek parça ve orijinal parça arasındaki bir diğer fark kendini, aracın değiştirilen o parçasının yerine en uygun şekilde adapte etmesi noktasında kendini gösterecektir. Özellikle yan sanayi parçalar, orijinal olanlarına göre daha fazla uyumsuzluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu durumda daha fazla arıza durumunun ortaya çıkmasını tetiklemektedir.

Orijinal Yedek Parça Kullanımın Yan Sanayi Parçalara Göre Avantajları

Orijinal yedek parça kullanımı, şüphesiz değiştirilmesi gerekli olan parçanın yerine en uygun olanının takılması şansının yüksek seviyelerde olmasına katkı sağlar. Ayrıca orijinal yedek parçalar üretimleri sırasında, belirlenen partiler içinden örneklem seçilerek, test aşamasına sokulmakta, herhangi bir sorun yaşanan partilerdeki malları piyasaya sürülmemesi durumunun yaşanması sağlanmaktadır.

Orijinal yedek parçalar, özellikle son dönemde çok daha yaygın bir şekilde tercih edilmeye çalışılsa da, genellikle yurt dışından ülkemize ithal girdikleri için daha yüksek fiyatlara sahip olurken, yan sanayi parçalar ülke içinde üretilmesi ile çok daha uygun fiyatlara alıcı bulma şansını içerisinde barındırmaktadır.

Bu özellikleri ile orijinal yedek parça kullanımın sağlayacağı fayda, şüphesiz yan sanayi parçalara göre çok daha yüksek seviyelerde olacaktır. Ancak oem yedek parça ürünleri, orijinal yedek parçalara yakın bir kalite seviyesini yakalamayı başarmıştır. Bu durumda bu markanın kullanımının yaygın olmasına özellikle katkı sağlamaktadır. Ayrıca ihtiyacı olan kişiler orijinal olduğu için çıkma yedek parça hizmetinden de yararlanma seçeneğini, çok daha uygun fiyatlara ulaşabilmek için kullanmaktadırlar.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla