Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2018, 10:23   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Saç Ekimi Hakkında Nelere Dikkat Edilmeli

Saç dökülmesi günümüzde erkeklerin ve daha az sıklıkta da kadınların sorunlarından biridir. Yetersiz beslenmeden tutun da genetik yapı, stres veya hormon bozukluklarına kadar birçok sebepten dolayı saç dökülmesi görülmektedir. Ülkemizde erkeklerin yüzde 40'ı, kadınların ise yaklaşık yüzde 10'u bu sorun ile karşı karşıyadır. Tek ve etkin tedavi ise, saç ekimidir.

Kimler Saç Ekimi Yaptırmalı?

Saç dökülmesi, kişilerin psikolojisini de olumsuz etkilemektedir. Bu anlamda, saç dökülmesi fiziksel bir rahatsızlıktan öte estetik bir kaygıdır. Eğer siz de aynaya baktığınızda kendinizi daha mutlu ve genç hissedecekseniz saç ekimi yaptırmalısınız. Bu aşama, saç ekiminde çok önemlidir. Saç ekimi, her şeyden önce sizi mutlu edecekse yapılmalıdır.

Saç Ekiminin Aşamaları Nelerdir?

FUE yöntemi, genetik özelliği sonucu dökülme olmayan ense bölgesindeki saç köklerinin, FUE motoru ile tek tek alınarak saçsız bölgeye nakledilmesidir. Saç ekimi uygulaması, ekilecek saç köküne bağlı olarak 6-8 saat arasında sürmekte ve işlem lokal anestezi altında yapılmaktadır. FUE yönteminde eski tekniklerdeki gibi cerrahi bir kesi olmadığından iyileşme süreci de daha hızlı ve konforlu bir şekilde işlemektedir.

Yeni saçlar, saç ekiminden yaklaşık 4 ay sonra görülmeye başlar. 8-10 Ay sonra ise arzulanan saç görünümü elde edilir. FUE yöntemiyle ekim sırasında PRP ve Saç Mezoterapisi uygulamalarıyla daha sağlıklı saç görünümü elde etmek mümkündür.

Saç Ekimi için Araştırma Yaparken Dikkatli Olunmalı

Saç ekimi, her ne kadar gelişen teknolojiyle daha konforlu ve hızlı hale geldiyse de, detaylı bir analiz ve tecrübe gerektiren bir uygulamadır. Saç ekiminin saçın çıkış yönünde yapılması, saç kökleri alındığında zaman kaybetmeden ve steril şartlarda ekilmesi, kişinin süreç hakkında iyi bilgilendirilmesi işlemin kalitesi açısından çok önemlidir.

Saç Ekimi Bir Ekip İşidir

Saç ekimi için gidilen merkezde, ekim yapacak olan ekipte bir doktor ve en az iki yardımcı sağlık personeli olmalıdır. Daha az sayıda oluşan bir ekipte bir çok sorun yaşanabilmektedir. Benzer sorunlar aynı anda birden fazla operasyon yapan, daha kalabalık ekiplerde de yaşanmaktadır.

Saç ekimi yapılan bir çok merkezde 1000 adet kıl kökü ekilip 2000-3000 kök ekildiğinin iddia edilmektedir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için, ekim yapılan kişinin veya bir yakınının operasyon sırasında kıl köklerini sayabilme ihtimali bu durumu çözümü olacaktır. Dokuların kolay bir sayılma şekli vardır ve herkes tarafından yapılabilir.

Ekilecek saçın sayısı ve yoğunluğu herkes tarafından tahmin edilebilir. Bunun için, saç ekilecek alanın kalıbı bir A4 kağıda çıkarılarak kesilmeli sonra da 0,7 mm kurşun kalem ucuyla delikler açılmalıdır. Kalıp üzerinde açılabilen deliklerin sayısı kadar operasyon sırasında yaklaşık olarak aynı sayıda kanallar açılarak kıl kökleri yerleştirilmektedir.

Bilgi edinmek için internette incelenen fotoğraflar çoğu zaman kişilere doğru bilgi vermemektedir. Daha önce saç ekimi yaptıran hastalar ile görüşmek veya ekim yaptıran kişilerin resimlerini örnek olarak görmek daha fazla fikir elde edilmesini sağlayacaktır.

Ankara saç ekimi hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz, güvenilir merkezlerin başında Dr. Özgür Koldaş Tunalı Polikliniği gelmektedir. Alanında tecrübesi ve daha önce yapılan saç ekim örnekleriyle Ankara'da Dr. Özgür Koldaş ve ekibine gönül rahatlığı ile saçınızı ektirebilirsiniz.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla