Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2011, 13:34   #1
southpark78
Keyifli~Üye
 
southpark78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29 Nisan 2011
Mesajlar: 802
southpark78 is on a distinguished road
Puanlar: 9.009, Seviye: 1
Puanlar: 9.009, Seviye: 1 Puanlar: 9.009, Seviye: 1 Puanlar: 9.009, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Hem Yakın Hem Uzak Gözlüğü

Tek tuşla hem yakın hem uzağı göreceksiniz.

İlk elektronik gözlüğü geliyor!

Telefonunuz gibi şarj edeceğiniz bu gözlüklerin içinde küçük pil, mikroçip ve çeşitli elektronik devreler var. Okumanız gereken bir şey varsa, gözlüğü açıyorsunuz. İşiniz bitince de kapatıyorsunuz.

40’lı yaşlarına gelenlerde hipermetrop (yakını görememe) sorunu ortaya çıkınca optik bir yardıma ihtiyaç duyuluyor. Bu kişiler ya çift odaklı ya da çizgisiz son teknoloji camlardan alıyorlar. Ama bu gözlüklerin olumsuz bir yanı var: Mercekler aşağıya baktığınızda küçük yazıları büyütürken bir metre uzaklıktaki cisimleri bulanıklaştırıyor. Örneğin merdiven inip çıkarken ya da bir golf topuna bakarken görüntü bozuluyor.

Yeni elektronik gözlükler, gözlük camlarının alt kısımlarına yerleştirilen alışılmadık bir ilave sayesinde bu sorunun üstesinden geliyor. Bunun içerisinde televizyon görüntülerinden alışkın olduğumuz sıvı kristaller bulunuyor. Kristaller tıpkı klasik gözlüklerde olduğu gibi ışığın kırılma ve yansıma açısını değiştirebiliyorlar. Bu gözlüklerde odağı değiştirmek için çerçevenin kollarından bir tanesine dokunuyorsunuz. Tekrar dokunduğunda odak eski haline dönüyor. Golf topuna vurmak için kapatın, skoru tuttuğunuz kâğıdı okumak için açın.

Tanıtımı yapılan gözlüklerin fiyatları ise bin ila iki bin Dolar arasında değişiyor.
southpark78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla