Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2011, 13:42   #1
southpark78
Keyifli~Üye
 
southpark78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29 Nisan 2011
Mesajlar: 802
southpark78 is on a distinguished road
Puanlar: 9.009, Seviye: 1
Puanlar: 9.009, Seviye: 1 Puanlar: 9.009, Seviye: 1 Puanlar: 9.009, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Körlük Tarih Oluyor

Japon bilim adamları laboratuvar ortamında retina üretmeyi başararak bilim tarihinde çığır açtı

Japonya’da yapılan bir araştırma sonucunda farelerden alınan kök hücreler ile laboratuvar ortamında retina üretimi gerçekleştirildi.Bilim adamları yaklaşık 200 farklı hücre tipine dönüşebilen embriyonik kök hücrelerini kullanarak,ilk kez bu kadar gelişmiş bir retina örneği elde etmeyi başardı.

Japonya’nın Kobe kentinde bulunan RIKEN Biyolojik Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmada,farelerden alınan embriyonik kök hücreleri,vitamin ve proteinlerden oluşan bir karışımla birleştirildi.

Sonuç olarak anne karnındaki bir bebeğinki kadar gelişmiş retinayı elde eden uzmanlar,deney geliştirilebilirse körlüğe çözüm olabileceğini belirtti.

Araştırmayı yürüten Yoshiki Sasai,“Geliştirilen ışığa hassas sinir hücrelerinin hastanın gözüne enjeksiyonu ile kişinin yeniden görebilmesini sağlamayı umuyoruz” dedi.Çalışmayı değerlendiren İngiliz Profesör Robin Ali,“Bu çok büyük bir gelişme.Bu testlerin yaklaşık 5 yıl içinde insanlar üzerinde uygulanabileceğine inanıyorum.10 ila 20 yıl içinde ise körler için üretilen sentetik retina hücreleri sayesinde yeniden görmeleri sağlanabilecek” diyor.
southpark78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla