Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2019, 16:53   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart BEE'O Propolis Hakkında

BEE'O Propolis Hakkında

Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Mühendisi Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından kurulan BEE'O Propolis, Türkiye'de BEE'O ve BEE'O UP markaları, ABD ve Avrupa'da ise BEE&YOU markası ile doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen gibi doğal arı ürünlerinden oluşan katma değerli inovatif ürünler üretmektedir.
BEE'O Propolis, 2013 yılında KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent'te kuruldu. Propolis, arı sütü, ham bal, polen, arı ekmeği ve bu değerli ürünleri içeren doğal ve besleyici sürülebilir karışımlar, propolis damlalar, tabletler, burun spreyi, boğaz spreyi ve şurup üretmektedir. Ayrıca kozmetik kategorisinde de propolisli ballı dudak koruyucu ile ürün gamını genişletmektedir. Bunların yanı sıra, dünyada ilk defa propolisli ham ballı, içerisinde ilave şeker, yağ ve katkı maddesi içermeyen çikolata ürünü de geliştirmiştir.
ISO 22000, ISO 9001, BRC, GMP, FDA, Helal ve Kosher sertifikalarına sahip Türkiye'nin en büyük propolis üreticisi olan BEE'O Propolis, geliştirdiği inovasyon ödüllü özütleme yöntemiyle ulusal ve uluslararası arenada 26 farklı ödüle layık görülmüştür. Bu tamamı değerli olan ödüllerin içerisinde; Amerika'da Natural Child World tarafından verilen Eco Excellence Ödülü, Amerika'da Gıdanın Oskarları olarak bilinen Gurme Özel Gıdalar Derneği tarafından verilen Sofi İnovasyon Ödülü, Sözleşmeli Arıcılık modeliyle dünyada arıcılığın gelişmesine verdiği katkılar dolayısıyla Avrupa Birliği'nden Eco Efficiency ödülü ayrıca TÜBİTAK ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden iki ayrı Ar-Ge projesiyle aldığı inovasyon ödülleri yer almaktadır.
BEE'O Propolis, BEE'O markalı ürünlerini www.beeo.com.tr online web sitesi üzerinden ayrıca Carrefour Gurme, Macrocenter, Migros, Joker, Gratis'ten oluşan 1.500 perakende satış noktasında tüketicilerine sunmaktadır. Ayrıca, BEE'O UP markalı propolisli tablet, şurup, sprey formundaki ürünlerini ise 10.000 eczane satış noktasında tüketicilerle buluşturmaktadır. Yurt dışında ise BEE&YOU markasıyla; Amerika, Kore, Almanya, Hollanda, İsveç, İngiltere, Avusturya, Dubai, Katar, Kıbrıs, Suudi Arabistan ve Pakistan'a ihraç etmektedir. Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda hız kesmeden çalışmalarına devam eden BEE'O Propolis, ürünlerini Amerika Birleşik Devletleri'nde e-ticaret sitesi www.bee-and-you.com üzerinden; ayrıca Amazon, Wallmart, CVS, E-bay'de olmak üzere toplam 3500 perakende noktasında satışa sunmaktadır.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent'te gerçekleştirdiği Ar-Ge projesi ile propolisi insan tüketimine uygun hale getiren BEE'O, bu Ar-Ge sayesinde propolisin içerisindeki antioksidan maddeleri; fenolik flavonoidleri maksimum düzeyde elde etmeyi başarmıştır. BEE'O Propolis Damla'nın benzer ürünlerden en az 5 kat daha yüksek biyolojik aktiviteye sahip olduğu bulunmuştur.
2013 yılında Türkiye'de ilk defa yerli propolis üretimini başlatan BEE'O, Sözleşmeli Arıcılık modeliyle kovandan sofraya kontrollü ve izlenebilir arı ürünleri üretimi yapmaktadır. Türkiye genelinde 500 sözleşmeli arıcısı ve 150.000 kovanı bulunan BEE'O, 3000 m2lik tesisleri ve 90 çalışanı ile Türkiye'nin en büyük propolis ve arı sütü üreticisidir. Tüm ürünlerini İstanbul Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında test ettirerek kalitesinden emin olan BEE'O, Sözleşmeli Arıcılık modeli ile de aynı zamanda Adil Ticaret (Fair Trade) sağlamaktadır. %100 doğal ve katkısız ürünler üreten BEE'O, ilave yağ, şeker, koruyucu ve boyar madde vb. kullanmamakta; geliştirdiği tüm ürünlerde tat vermek amacıyla ham bal tercih etmektedir.
Propolis nedir?
Propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden oluşan doğal bir arı ürünüdür. Arılar her petek gözünün dibini propolis ile kaplar, ardından üzerine balını, arı sütünü hatta yavrusunu koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Anadolu propolisi, doğru koşullarda üretildiği takdirde nar suyundan 80 kat daha yüksek antioksidan aktivite gösterir.

Su veya yağ bazlı propolisler gerçek mi?
Kovandan elde edilen ham propolisin yapısında bitkilerden gelen reçinemsi maddeler (antioksidanlar) ve ayrıca balmumu bulunur. Ham haliyle propolis vücutta tam olarak sindirilememektedir. Yapılan çalışmalarda, propolisin ham halde sindiriminin en fazla %2 olduğu tespit edilmiştir. Yani ham propolisten vücudumuz tam olarak yararlanamamaktadır. Dolayısıyla propolisin özütlenerek içerisindeki antioksidan maddelerin elde edilmesi ve balmumunun uzaklaştırılması gerekmektedir. Doğru bir özütleme yöntemi ile hazırlanmış propolis vücutta sindirilebilir formdadır. Bu özütleme işlemi alkol ve alkol türevi (etanol, glikol, gliserol vb.) maddelerle yapılabilmektedir. Propolisin sadece su veya yağlar ile özütlenmesi mümkün değildir. Su bazlı veya yağ (zeytinyağı vb.) bazlı olarak piyasaya sunulan propolisler incelendiğinde bu ürünlerin antioksidan aktivitesinin çok düşük olduğu ve özütleme işlemininin başarısız olduğu tespit edilmiştir. Ancak propolisin doğru bir yöntemle özütlendiğinde antioksidan aktivitesi nar suyundan 80 kat daha yüksektir. İçerisinde %20 propolis reçinesi bulunan bir damladan günde 20 damla tüketildiğinde, 1 bardak nar suyu içmiş kadar antioksidan alınmış olunur. Ayrıca propolisin doğru bir şekilde özütlenerek sıvı gıdalarda (su, süt, meyve suyu vb.) çözünür hale getirilmesi mümkündür. Propolisin özütlenmesi bir uzmanlık konusu olup, derin bir kimya ve gıda bilgisi ayrıca özel ekipmanlar gerektirmektedir. Doğru bir şekilde özütlenmiş Anadolu propolisi damlası açık kahveden koyu kahveye değişen bir renkte olmalı, propolis hiç şeker içermediği ve tamamen antioksidanlardan meydana geldiği için tadı acı olmalıdır. Sıvı gıdalarda çözünen formu da yine kahverengi olmalı ve suya damlatıldığında suyun rengini değiştirmelidir. Propolis diye satılan bir ürünün su renginde olması, beyaz, sarı renkte olması mümkün değildir. Tüketicinin bu konuya özellikle dikkat etmesi gerekir. Kahverengi dışındaki ürünlerin sahte propolis olma ihtimali çok yüksektir.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla