Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2019, 08:41   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Botoks ile ilgili yanlış bilgileri düzeltmenin sırası gelmedi mi ?

Botoks ile ilgili yanlış bilgileri düzeltmenin sırası gelmedi mi ?
Blogumuzun bu yazısında Botoks'ta doğru bilinen bazı yanlışları sizlerle paylaşacağız.
Ve tabii ki doğruları da çekinmeden söyleyeceğiz.
Her gün bittiğinde yaşam defterimizden bir yaprak eksilir adeta. Bu süreçte yaşanan anlar ise yüzümüze yansır. İster keyifliyken, ister hüzünlü ya da üzgünken...
Güldüğümüzde gözlerimizi kısar, konuşurken kaşlarımızı kaldırır ya da çatarız. Yaptığımız her mimik zamanla yüz bölgemizde çizgiler oluşturur ya da varolanları derinleştirir.
Botoks ile kırışıklık ve derideki çizgiler geçici süre yok edilebilir.
İşte Botoks uygulaması konusunda yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek için sizlere doğruları anlatmak için bu yazıyı kaleme alıyorum. Kamuoyunda Botoks ile ilgili Doğru olarak bilinen Yanlışlara değinelim şimdi :
1- "Botoks uygulaması erken yaşlarda yapılmamalıymış !" YANLIŞ tabii ki...
İşte DOĞRU yanıt :
Botoks özellikle hareketlerin tekrar edilmesi ile oluşan mimik çizgilerinin oluşmasını engellemek için kullanılır. Dolayısıyla kırışıklıklar başlamadan ilk Botoks uygulaması yapıldığında etkinliği maksimum olur ki, bunu unutmamak gerekir. Uzman doktorunuzun önereceği şekilde botoks tedavisinin başlanmasının faydası vardır. Kasların kasılması ne kadar erken yumuşatılırsa o kadar az kırışıklık oluşur. Düzenli botoks uygulamasının ilerleyen yaşlarda kaş arası, alın ve göz çevresinde (kazayakları) kırışıklıkların oluşmasını engeller.
2- "Bir kez botoks yaptırdıktan sonra bir daha yaptırmazsan eskisinden daha kötü oluyormuş !" YANLIŞ tabii ki...
İşte DOĞRU yanıt :
Bir kez botoks uygulaması yaptırdıktan sonra bir daha yaptırmasanız bile eski görünümüzden kötü olmazsınız. Bıraktığınız yerde kalırsınız. İçiniz rahat etsin ... Üstelik düzenli uygulamanın botoksun etkinliğini artırdığını da hatırlatmadan geçemeyeceğim.
3- "Botoks yapabilen güzellik salonları daha ucuz oluyor, oraları tercih edeyim !"
YANLIŞ tabii ki...
İşte DOĞRU yanıt :
Ankara Botoks kesinlikle konunun uzmanı bir doktor tarafından yapılmalıdır. Unutmayın ki vücudunuz en değerli varlığınızdır. Sık sık medyada yanlış uygulamaların nasıl kötü sonuçlandığına ilişkin haberler görüyoruz. Eminiz ki onlar da benim başıma gelmez diye düşünerek böyle bir yanlışa düştüler ama sağlıklarını kaybettiler. Bu konu son derece önemli ve bir kez daha altını çiziyorum Ankara botoks uygulaması için uygulama tecrübesi olan hekimleri tercih etmelisiniz.
4- "Botoksun ardından mimikler donuyor, yüz ifadesi kayboluyormuş ! " YANLIŞ tabii ki...
İşte DOĞRU yanıt :
Yaşam çizgilerinizi hafifletmenin iyi bir yoludur botoks. Mimiklerinizi aktif olarak yapabilmek hatta donuk görünmeyen bir ifadeye sahip olmak isteyenler için medikal estetik alandaki gelişmeler yüz güldürüyor. Uzman doktorunuza "Baby Botoks" ya da "Minimal Botoks" uygulamalarını sormanızı öneririm.
5- "Botoksu fazla miktarda yaptırırsam etki süresi uzuyormuş !" YANLIŞ tabii ki...
İşte DOĞRU yanıt :
Bu tür uygulamaların belirli bir etki süresi vardır ve bu süre uygulamada kullanılan malzemenin çokluğuyla doğru orantılı değildir. Botoksun vücuttan atılma süresi kişiden kişiye değişir ama ortalama 6 ay civarındadır. Yani iki katı botoks maddesi uygulanırsa süresi de iki katına çıkar gibi düşünülemez. Zaten uzman hekim size olması gerekenden fazla miktarda uygulamaz. Hataya düşmeyin...
6- "Yarın akşam çok güzel görünmeliyim. Botoks hemen etkisini gösteriyormuş !"
YANLIŞ tabii ki...
İşte DOĞRU yanıt :
Botoks uygulamasında istenen etkinin görülebilmesi için bir ya da iki haftanın geçmesi gerekir. Dolayısıyla hemen güzel görünmek isteyenler için yazıyorum. En erken bir hafta öncesinden doktorunuza başvurun...
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla