Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2019, 22:47   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Cc Lisanslı Fotoğrafları Koruma Sistemi

Flickr lisans değişikliği hamlesi yaparak kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Ünlü marka flickr, kullanıcılarına ait olan CC lisanslı fotoğraflarını koruyacak bir sistem gerçekleştirerek adından söz ettirdi.

Flickr'dan Yeni Bir Buluş

Ünlü platformlar arasında ilk sırada yer alan marka, bünyesinde bulunan lisanslı fotoğrafların korunması için bir çok yenilik yaparak önlemler aldı.

Flickr, Creative Commons yani Türkçe karşılığı yaratıcı ortaklar olan lisansı altında, platform üzerine yüklenen fotoğrafları ve resimleri korumak amacıyla farklı önlemler alarak hizmet veriyor. Bu platformdaki habere göre, önümüzdeki günlerde hiç bir şekilde ücret konusu gözetmeyen, kullanıcıları için geliştirmiş olduğu yeni politika sistemini kullanıma sunarak ve gelecek olan bu farklı özellikle beraber ücretsiz kullanıcılar maksimum 1.000 adet fotoğrafı hızlı bir sistemle kaydedebilecekler. Kullanıcılar tarafından merakla beklenen bu gelişme, bir ilke imza atacak. Ancak bunların içine CC lisanslı fotoğraflar dahil olmayacaktı.

Andrew Stalden'in Açıklamaları

Ürünün Başkan Yardımcısı Andrew Stalden kamuoyuna yaptığı yazılı ve sözlü açıklamada, platform içerisinde tüm CC lisanslı fotoğrafların dokunulmazlığının kaldıracağını sözlerine ekledi. Kullanıcının Pro üyeliğinin süresi dolmuş olsa bile, her kişiye açık olan gizli içerikleri ek seçenek olan "anma" hesabında yer almaya devam edecek.

Bu teknoloji ile Ayrıca kullanıcılar, hiç kimsenin üstlenmediği ve korunması gereken hesapları platforma anında bildirebilecek. Lisans değişikliği konusunda da farklılık yapılan Flickr'da bu günden sonra kullanıcılar, içeriklerinin lisanslarını istedikleri zaman istedikleri şekilde değiştirebilecekler.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla