Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2019, 09:33   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Kısırlık Tanı ve Tedavisi

Düzenli olarak ve korunmasız şekilde bir yıl boyunca yapılan cinsel ilişki sonucunda hamilelik görülmüyorsa bu duruma kısırlık denir. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık günümüzde çokça karşılaşılan bir problemdir. Kısırlık tanısı konulmadan önce detaylı muayene yapılır, kısırlığın kadından mı yoksa erkekten dolayı mı olduğu belirlenir. Sonrasında ise soruna göre kısırlık tedavisi yapılır.

Erkeklerde Kısırlık ve Tedavisi

Erkek kısırlığı üç alt bölümde incelenir. Bunlardan ilki testis öncesi nedendir. Endokrin ve hormonal bozukluklar sebebiyle kısırlık olur. İkincisi ise direk testiste sperm oluşumu engelleyen sebeplerdir. Üçüncüsü ise testis sonrası denilen spermin testislerden atılmasını engelleyen sorunlardır.

Muayene edilip kısırlığın sebebi bulunduktan sonra ise kısırlık tedavisi aşamasına geçilir. Ne yazık ki bazı problemlerin tedavisi yoktur. Eğer ki kısırlık hormonal sebeplerden kaynaklanıyorsa ilaç tedavisi uygulanır. Yine hormonal bozuklukların bir diğer tedavisi ise iğnedir.

Genellikle bir iki yıl süren ilaç ve iğne tedavisinde hastaların sabırlı olması gerekir. Bazı durumlarda da aşılama yöntemi uygulanır. Bu yöntemde erkekten alınan spermler temizlenip, toksiklerden arındırılır ve kadın rahmine verilir. Ancak bu yöntemin başarı şansı düşüktür. Eğer şüpheleriniz varsa ve tedavi süreçlerini öğrenmek istiyorsanız kisirliktedavisi.net sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kadınlarda Kısırlık ve Tedavisi

Kadınlarda da kısırlığın birçok sebebi bulunmaktadır. En başlıca sebeplerinden olan yumurtlama bozuklukları çeşitli hormon ilaçları ile tedavi edilir. Kadınlarda tüplerle ilgili problemlerde de cerrahi işlem yapılmaktadır.

Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık konusunda ilaç ve cerrahi işlem uygulandığında fakat başarılı olunamadığında ise tüp bebek tedavisine başvurulur. Daha ayrıntılı bilgi için kisirliktedavisi.net adresini ziyaret edebilirsiniz.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla