Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2019, 16:01   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Güzellik Salonlarındaki Tehlikeye Dikkat!





Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yüzümde ki bir yağ bezesi için İzmir Bayraklı Folkart Towers karşısında bulunan Dr.Well Güzellik ve Estetik Merkezine gittim, daha sonrasında cildim için dermapen uygulamasını önerdiler ve hemen randevu verdiler.

25.02.2019 tarihinde dermapen uygulamasına gittim ve uygulama yapıldı, 3 ile 5 gün içerinde cildimdeki kızarıklık ve yaraların geçeğini söylediler. Toplamda 4 seans yazdılar.
Fakat aradan haftalar geçmesine rağmen yanağımda G harfine benzer kalın bir iz şakağımda ise koyu bir renk tonu ve şişlik geçmedi.
Aradan 3 hafta sonra DR. WELL Güzellik ve Estetik Merkezini tekrar aradım aradım ve beni kontrole çağırdılar. kontrol sonrasında bazı bölgelere ağır çalışıldığı hemen ikinci bir dermapen uygulaması ile yaza kadar düzeleceği bilgisi verildi.
Randevu günü son anda gitmekten vazgeçip Bayraklıda özel bir dermatoloğa gittim, yapılan incelemelerde yüzümdeki damarların deriye çok yakın olduğu ve böyle bir uygulamanın tamamiyle yanlış olduğu şakak bölgemde ödem olduğu tespit edildi. aradan bir ay geçmesine rağmen cildim hala kırmızı tonlarda ve izler hala belirginliğini koruyor.

Daha sonra avukatım ile görüşüp yasal süreç için işlemleri başlatma kararı aldık bu arada
20/03/2019 tarihinde İzmir Bayraklı'da Kent Hastanesi Dermatoloji Bölümünde tarafından muayenede, yanak bölgesinde eritem temporal bölgede hiperpigmentasyon saptandı ve tedavi süreci başladı. Her 2 saatte bir akşamda olmak üzere güneş kremi kullanmak zorundayım, güneşe çıkmam yasak, ne zaman geçeği ve ya tamamen geçip geçmeyeceği konusunda hiçbir bilgi verilmiyor.

27/03/2019 tarihinde İkuguod (ikugod.org.tr) başkanı ile yaptığımız görüşme sonrasında estetik ve güzellik salonlarında invazif ve enjeksiyon içerikli tedavilerin yasak olduğu bilgisi verilmiştir.

Dr Well Güzellik ve Estetik salonunlarının invazif ve enjeksiyon içerikli tedavilerin yasak olduğu bilindiği halde neden böyle bir uygulama yaparak insanların sağlıklarını, hayatlarını tehlikeye attıklarını, ve yaptıkları hataya rağmen tamamiyle yaralanmış ve ödemlerin olduğu cilde 2. kez dermapen uygulaması yaparak sağlığımızı nasıl bir riske soktuklarının farkındalar mı ?
Konu ile ilgili şikayetlerimi tüm bakanlık ve yasal kurumlara elimdeki belgelerle başvurarak başkalarınında canının yanmaması için takipçisi olacağım.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla