Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2019, 22:34   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Maltepe Haber - yaringazetesi.net

Gazetecilikte tarafsızcılık, profesyonel olabilme tartışmasında önemli bir terimdir. Gazetecilikte objektif olamk adalet, ilgisizlik, gerçekçilik ve tarafsızlık anlamına gelebilir, ancak çoğu zaman tüm bunların hepsini kapsayabilir. İlk olarak 18. yüzyılda bir uygulama olarak gelişen, gazetecilikte tarafsızlık fikrini benimseyen, devam eden ve dinamik söylemleri körükleyen o zamanlardan bu yana bir takım eleştiriler ve alternatifler ortaya çıkmıştır.

Çoğu gazete ve TV kanalı, haber ajanslarına ellerinde ki kaynaklar için güveniyor ve büyük ajansların her biri bir temelde çalışmaya başladı. Tüm abonelere tek bir kanaldan, objektif haber aktarılmasını sağlama felsefesini benimsediler. Yani, muhafazakar veya liberal gazeteler için ayrı beslemeler sağlamıyorlar. Ajansın elinde ki haber neyse olduğu iki her abonelerine aynı şekilde gönderiyorlar.

Gazetecilikte tarafsızlık, izleyicilerin bir olay hakkında kendi fikirlerini yaratmalarına, yalnızca gerçekleri ortaya koymalarına ve izleyicilere bunları kendi başlarına yorumlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Gazetecilikte tarafsızlığı korumak için, gazeteciler bu olayları beğenip beğenmemeleri veya katılmamaları haberlerine ve söylemlerine yansıtmadan gerçeğini sunmalıdır. Objektif raporlama, yazarların görüşlerine veya kişisel inançlarına bakılmaksızın, duruö ve olayları nesnel ve tarafsız bir şekilde tasvir etmek içindir.

Biz de Maltepe Haber olarak abonesi olduğumuz ajanslardan aktarılan tüm haberleri sizlere şeffaflık içerisinde kendi yorum ve düşüncelerimizi eklemeden, objektiflik ve nesnellik ilkesine dayanarak haberciliğin gerçek niteliklerine bağlı olup, tarafsızlığımızı koruyarak gündeme dair tüm haber niteliği taşıyan haberleri sizlere aktarıyoruz.

SİTE :
http://www.yaringazetesi.net/haberler/maltepe/
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla