Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2019, 10:46   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart faturalı hatlara kredi

Faturalı Hatta Kredi sisteminde Telefon kredileri faturalara yansıtılır. Her ay hattın faturasında cihaz bedeli görünmektedir. Kullanım haklarınız faturaya ek veya dahil olabilir. Bu durum operatöre ve kampanyaya göre değişir. Sonuç olarak ödemeler aylık olarak sizlere gönderilmektedir. Ödemeler operatöre yapılır. Elden, bankadan ya da kredi kartıyla ödemeler yapılabilir. Cihaz taksiti her ay aynı miktarda olur. Kalan borcunuzu operatör müşteri hizmetlerinden sorgulayabilirsiniz. Borcunuz bitince sözleşme de kendini fesheder. Borç tamamen ödenmeden hattın kapatılması söz konusu olmaz.

Faturaya Kredi, cihaz olarak alındıktan sonra ödeme planı yapılır. Ödemeler hattın faturasına ek olarak yapılmaktadır. Ödeme miktarı taksit sayısına bağlı olarak değişir. Taksit sayısı ise cihaz bedeline bağlı belirlenebilir. Genelde ödemeler 12, 24 ya da 36 aylık vadelerle gerçekleşir. Vade sayısı sözleşmede belirlenmektedir. Sözleşme genel olarak tüm ödeme şartlarını içerir. Her iki tarafı koruma altına almaktadır. Faturaların ödenmemesi durumunda kredi ödenmemiş sayılır. Bu durumda sözleşme hükümlerine göre işlem yapabilir. Uzun süren gecikmelerde yasal işlemlere başvurulur. Bu yüzden ödemeleri zamanında yapmak önemlidir.

Ödemenin yapılamaması durumunda ise cihaz satışı gerçekleştirilebilir. Borçlu olan cihazların satımının önünde bir engel yoktur. Ancak önceden alıcıya bunu tebliğ etmek gerekir. EGM mal satış formu doldurulabilir. Bu sayede alıcı-satıcı arasındaki anlaşmazlıklar önlenir. Satılan cihazların borcunu hat sahibi ödemeye devam edecektir. Borcun silinmesi için hattın tamamı ile devredilmesi gerekir. Cihazlar telefon faturasına kredi alındığı gün de satılabilir. Kutulu cihazların satışını yapmak daha kolaydır.

Cep telefonuna kredi, nakit olarak teslim edilen bir kredi değildir. Size cihaz bedeli olarak verilir. Dolayısı ile kredi ile cihazı satın almış olursunuz. Bunun dışında ekstra para verilmesi söz konusu değildir. Bu krediler genelde başvuru ile aynı gün verilmektedir. Operatörler prosedürleri önceden oluşturmuşlardır. Dolayısı ile krediye uygun olan herkesin işlemi onaylanır. Kredi çekmek için kimlik ve hattan başka bir belge istenmez. Ödeme gücü olmayan kişilerin bu krediye başvurmaması önerilir. Cihazı sorunsuz şekilde verilen kişiler aynı gün cihazı kullanabilirler. Cihazlar bu kişilerin adına faturalandırılır. Faturalı hat, bu cihazda ya da başka cihazda kullanılabilir.

Her telefon faturalı hatlara kredi için uygun olmayabilir. Bunun için en doğru bilgiyi satış noktaları size verir. Operatörünüzün anlaşmalı olduğu bayilerden kredili telefonları sorgulayabilirsiniz. Genelde telefon faturasına kredi 1500-2000 TL değerindeki cihazlardan başlamaktadır. Almak istediğiniz telefon özelliklerine göre de fiyat değişebilir. Krediye uygun bir telefon seçtikten sonra sıra sözleşme yapmaya gelir. Tıpkı kredi sözleşmesine benzeyen bu beyan sizinle operatör arasında yapılır. Cep telefonuna kredi çekmenin bir avantajı da budur.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla