Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Nisan 2019, 13:13   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Almanya vizesi

iDATA, Türkiye'nin birçok ilinde hizmet veren, Almanya konsolosluğu tarafından resmi bir şekilde görevlendirilmiş tek vize başvuru merkezidir. Almanya'ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşların konsoloslukla arasındaki işlemlerin hızlı ve kolay bir şekilde halledilmesi için gereken bütün işlemleri yapmaktadır. Bu noktada vize başvurunuzu iDATA üzerinden yapıyor olsanız da olumlu veya olumsuz cevabı vermek bu kurumun yetkileri arasında değildir. Alman vizesi alıp alamayacağınıza konsolosluklar karar vermektedir.

Almanya konsolosluklarının iş yükünü azaltma ve insanların eksik evraklar yüzünden ret yemesini engelleme konusunda iDATA oldukça etkili işler ortaya koyuyor. Schengen vizesi (90 günden kısa süreli AB vizesi) veya ulusal vize (90 günden fazla kalacaklar için vize) almak isteyenler için konsoloslukların istediği evrakların eksiksiz bir şekilde toplanması konusunda insanlara yardımcı oluyorlar. Bu sayede konsolosluğa ulaşan başvurularda herhangi eksik bir belge bulunmuyor ve kabul oranları da oldukça yüksek oluyor.

Almanya vizesi, Almanya'ya 90(doksan) gün ve daha kısa süreli örneğin turistik, aile/arkadaş ziyareti, ticari ve bunlara benzer amaçlı olarak mı ya da eğitim almak, çalışmak, aile birleşimi gibi 91(doksan bir) gün ve daha uzun süreli oturum amaçlı bir seyahat mi yapacaksınız? Lütfen öncelikle seyahat sürenize karar verin.

Almanya vize işlemlerinde iki türlü vize bulunmaktadır. Eğer seyahat süreniz doksan gün ve daha kısa süreli olacaksa Schengen daha uzun süreli olacaksa Ulusal vize türüne başvuru yapmanız gerekmektedir.

Schegen vizesi için Türkiye'de İDATA kurumu yetkilendirilmiştir. Başvurunuzu öncesinde randevu alarak doğrudan bu kurumun ofislerinden herhangi birine yapabilirsiniz.

Ulusal vize başvurusu ise yalnızca Ankara, İstanbul ve İzmir konsolosluklarına randevu alınarak yapılabilmektedir.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla