Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Nisan 2019, 17:13   #1
skirubo
Keyifli~Üye
 
skirubo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05 Aralık 2018
Mesajlar: 275
skirubo is on a distinguished road
Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 38%
Etkinlik: 38% Etkinlik: 38% Etkinlik: 38%
Standart Sakarya Haber

Haber, dünya ve yurt gündeminde gelişen önemli olayların halkın bilgilendirilmesi doğrultusunda yayınlanan yazılı, görsel ve işitsel bir iletişim türüdür. Bilgilendirme desteği olmakla beraber haber metinleri belirli yer ve vakitte geçen olayları akıcı ve anlaşılır bir dil ile aktarılır. Haber metinlerinde kanıt, sahicilik, tarafsız, üslup ve belgeler anlaşılır bir biçimde yansıtılır. Aksi takdirde, inandırıcılığı olmayan, kanıt gösteremeyen, sansasyonel haberler asparagas olarak tanımlanabilir. Asparagas haber yayınlayan kuruluşların da okuyucuları gittikçe azalmaktadır. Sakarya Haber en doğru şekilde size yansıtır.

Haber Yazısı Nasıl Yazılır?
Haber metinlerinin yazımlarına geçmeden önce yazacağınız haber metninin bir haber niteliği taşıyıp, taşımadığına dikkat etmeniz gerekir. Her olay haber niteliği taşıyabilmesinin yanında bunu en ilgi çekici ve akıcı bir biçimde yayınlayıp sunmak gerekir.
Haberin ilgi çekici, ender rastlanan, güncel olmasına ve okuyucunun meraklanması sağlamak öncelikli planda olmalıdır. 5N1K kuralına uymaya çalışıp, doğru kullanıldığına dikkat edilmelidir. Tamamen tarafsız olup kendi yorumlarımızdan kaçınmamız gerekir. Kişilerin unvan ve makamlarını doğru bir biçimde yazmalıyız. Haber başlığının yanı sıra alt başlıklarını da dikkat çekici bir biçimde yazmanız gerekir. Doğru olay akışına, zamanlamasına ve yerine göre yazmanız gerekmektedir. Haberin başlığı içeriği ile ilgili olmalıdır. Doğru Türkçe ve imla kurallarına uymak gerekir.
Bunlar haber yazılarını belirleyici özellikleri ve dikkat edilmesi gerekenleridir.
skirubo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla