Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2019, 20:21   #1
skirubo
Keyifli~Üye
 
skirubo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05 Aralık 2018
Mesajlar: 275
skirubo is on a distinguished road
Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 38%
Etkinlik: 38% Etkinlik: 38% Etkinlik: 38%
Standart İnternetten Haber Kaldırma

İnternetten haber kaldırma süreci nedir? İnternet ve teknolojinin günümüzde gelmiş olduğu yerle birlikte internet haberciliği alanı da gelişmeye devam etmiştir. Gazete haberleri artık daha çok gazetelerin internet siteleri üzerinden okunmaktadır. Bu durum bilgi ve haberlere daha hızlı ulaşmayı kolaylaştırmıştır. Fakat internet haberciliği her zaman için söylediğimiz gibi olumlu yönlere sahip değildir. İnternette yayınlanan bir paylaşımın ne kadar çabuk yayıldığını düşündüğümüzde getirebileceği olumsuzlukları kolayca anlayabiliyoruz. Örneğin herhangi bir kişi hakkında yapılan olumsuz, haksız ya da yalan haberler paylaşıldığı an içerisinde bile binlerce olaya konu olabilmektedir. Bu durumda aklımıza İnternetten içerik kaldırma işlemleri nasıl yapılır? sorusu geliyor.
Yasal yollardan internetten içerik kaldırma işlemleri İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında yasa etrafında gerçekleştirilmektedir. Bu yazımızda internetten haber kaldırma, İnternetten fotoğraf kaldırma işlemleri hakkında sizleri bilgilendirmeyi amaçladık.
İnternetten Haber Kaldırma İşleminin Şartları
İnternet sitelerinden içerik kaldırma işlemlerinin her haber, yorum veya eleştiri hakkında gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bu yüzden 5651 s. Kanun aslında internette yapılan paylaşımların denetlenmesini sağlamaya çalışmaktadır. Bu yüzden bir suç teşkil eden, kişilik haklarını veya özel hayatın gizliliğini ihlal edecek biçimde ki paylaşımların kaldırılması bu yasa çerçevesinde mümkün görünmektedir.
İnternetten haber kaldırmak için öncelikle paylaşımı yapan kişiye/kuruma ulaşmalıdır. Eğer ulaşılamaz ise barındırıcısına siteden içerik kaldırma isteği ile başvurmalıdır. İçerik sahibi veya barındırıcısı bu durumda isteğinizi reddedebilir, onaylayabilir veya sessiz kalabilir. Ancak sessiz kalmak reddettikleri olarak kabul edilebilecektir. Bu durumda haklarını savunmayı iddia eden kimsenin içeriği kaldırılması amacıyla mahkemeye başvuruda bulunması gerekecektir. Mahkemeye başvuru yapılırken kişinin bir bilişim hukuku avukatına danışması ve hukuki sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında bilgilendirilmesi yararlı olacaktır.
skirubo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla