Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2019, 16:08   #1
pazarfora
Keyifli~Üye
 
pazarfora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Mayıs 2019
Mesajlar: 1
pazarfora is on a distinguished road
Puanlar: 20, Seviye: 1
Puanlar: 20, Seviye: 1 Puanlar: 20, Seviye: 1 Puanlar: 20, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 20%
Etkinlik: 20% Etkinlik: 20% Etkinlik: 20%
Standart Akıllı Ev Teknolojilerine Dair Doğru Bilinen Yanlışlar

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi beraberinde hayatımızın git gide daha kolaylaşmasını sağlayan teknolojileri getiriyor. Akıllı ev teknolojileri de onlardan biri. Henüz yeterli ilerleme sağlamadığı, gelişmek için daha çok zamana ihtiyaç olduğu sanılsa da, akıllı ev teknolojileri birçok alanda büyük yenilikler ve faydalar getiriyor. Hayatımıza çoktan dokunan bu teknoloji ile güvenlikten sıcaklık kontrolüne, eğlenceden ev araçlarına kadar birçok alanda aktif fayda görmek mümkün.

Bugün akıllı ev teknolojileri taşıyan evler, sundukları inanılmaz rahatlık, yüksek güvenlik olanakları ve diğer alanlardaki tartışmasız üstünlüğüyle gittikçe popülerlik kazanıyor. Ancak söz konusu teknolojileri için kurumsal ve kalite odaklı bir firmadan hizmet almak büyük önem taşıyor. Aksi takdirde, olağan dışı ve olumsuz sonuçlarla karşılaşmak mümkün.

1. “Akıllı Ev Teknolojileri Her Alanda Aktif Değil”
Aydınlatma, sıcaklık kontrolü ve güvenlik dahil olmak üzere, bu tür evlerin neredeyse her yönü uzaktan kumandayla birbirine bağlanabilir ve kontrol edilebiliyor. Akıllı ev teknolojileri, sakinlerinin hayat standartlarını büyük ölçüde artıran büyüleyici bir yenilik olarak kabul ediliyor. Ayrıca, bu teknolojiye sahip evlerin yakınındaki evlerde de daha kolay bir yaşam sürdüğü gözleniyor.

2. “Akıllı Ev Teknolojileri Yavaş Gelişiyor”
Bu teknolojiye talebin henüz düşük seviyede olduğu ve bu sebeple teknoloji geliştirme faaliyetlerinin yeterince yatırım alamadığına dair bir ön yargı bulunuyor. Oysa gerçek durum bundan çok uzak. Dünyanın bir çok ülkesinde bir çok köklü gayrimenkul şirketi, daha iyi teklifler verebilmek ve bu rekabetçi pazarda yer alabilmek için akıllı ev teknolojilerine yatırım yaptı. Belki birkaç yıl önce bahsi geçen ön yargıda gerçeklik payı olabilirdi ancak 2019’da durum böyle değil. Google, Amazon ve Philips gibi dünyaca ünlü teknoloji şirketleri, Google Home, Amazon Echo, Philips Hue gibi benzersiz akıllı ev çözümleri geliştirmek ve başlatmak için bu umut verici pazara büyük yatırım yaptılar. Bu sayede akıllı ev teknolojileri alanında talepler de hızla büyüyor.

3. “Akıllı Ev Teknolojileri Güncellemeye İzin Vermiyor”
Akıllı ev teknolojileri alanının sahip olduğu sonsuz potansiyele rağmen bu teknolojilerde teknolojik gelişmelerin ardından güncelleme yapılamayacağına ilişkin bazı görüşler bulunuyor. Bu önyargı da bir süre önce kısmen doğruyu yansıtıyordu. Ancak artık yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle bu durum tamamen tarihe karıştı. Artık Yapay Zeka , Artırılmış Gerçeklik'i kullanarak son teknolojilerle kendini güncelleyebiliyor. Perdeler, pencereler, kapılar ve hatta garaj girişleri bugün uzaktan, bir düğmeye basarak veya bağlı bir akıllı telefon kullanarak uzaktan çalıştırılabilir. Bu sadece mülkün bakımını önemli ölçüde daha kolay ve daha verimli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda mülkün değerlemesine de katkı sunar. Her şeyden önemlisi, yapay zeka teknolojilerinde özellikle Çinli firmaların yükselişi ile önümüzdeki yıllarda gözlemlenmesi beklenen gelişmeler, akıllı ev teknolojileri araçlarına uygulanarak kendini güncelleme fırsatı sunar.

4. “Akıllı Ev Teknolojileri Türkiye’de Yaygın Değil”
Bu cümle eğer “akıllı ev teknolojileri henüz Türkiye’de yaygın olarak kullanılmıyor” anlamında söyleniyorsa doğruluk payına sahip. Ancak “akıllı ev teknolojileri alanında Türkiye’de kaliteli hizmet veren kuruluşlar yok” ifadesi kastediliyorsa bu pek de doğru değil.

Çinli Dahua markası başta olmak üzere birçok uluslararası güvenlik teknolojileri firmasının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Varnost Access Kontrol Sistemleri, uzun yıllardır ülkemizde güvenlik teknolojileri alanında güvenilir hizmet sunuyor. Özellikle yapay zeka temelli güvenlik teknolojisinin öncüleri arasında yer alan Dahua firmasının distribütörü olması sebebiyle ülkemizde birçok kurumsal firmanın tercihi oluyor.

Varnost Access Kontrol Sistemleri’nin akıllı ev ve otel çözüm sistemleri modellerini inceleyebilir, (0212) 220 9 220 - (0505) 445 06 54 nolu telefonlardan ulaşarak kurumunuza en uygun teknoloji çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. https://www.varnost.com.tr/
pazarfora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla