Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2019, 13:34   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Hosting Nedir Nasıl Alınır ?

Hosting Nasıl Satın Alınır?

Web dünyasına girmek isteyen insanların en çok sorduğu sorulardan biri hosting satın al ve Hosting Nasıl Satın Alınır? Öncelikle bir web sitesi sahibi olmak için ihtiyacımız olanlara bakalım; elimizde bir alan adı/domain name ve barındırma hizmeti/hosting olmalıdır.
Bunlardan biraz bahsettikten sonra hosting nasıl alınır konusuna geri döneceğiz;

Domain Name / Alan Adı Nedir?

Domain Name / Alan Adı; ziyaretçilerinizin sitenize erişebilmesi için gereken adreslerdir. domain satın alarak Ziyaretçileriniz sitenize ulaşmak için bu ismi kullanırlar ve bu isim sadece sizin sitenize özeldir. Sahip olduğunuz alan adınızın süresini en az 1 yıllık periyotlarla uzatabilirsiniz ve geçerlilik süresi içinde uzattığınız sürece alan adı size ait kalmaya devam edecektir.

Web Sitesi Nedir?

Web sitesi, ziyaretçileriniz meydan adınızı yazdıktan sonra sitenize ulaşmak için hosting sunucunuzdan çağırdığı dosyalardır. Web sitemizi bir platformda oluşturduktan sonra, web sitesine ait dosyaları hosting hesabımızın bulunduğu sunucuya kopyalarız ve web sitemiz burada çalışmaya başlar.
Barındırma Hizmeti / Hosting Nedir?
Barındırma Hizmeti / Hosting; sitenize ait dosyaların tutuldugu bilgisayardır. Bu herhangi bir bilgisayar da olabilir fakat bir hosting sunucusunun 7/24 enerji kesintisiz çalışır olması, işletim sistemi ve yazılımlarının internet hizmetleri için özel olarak tanımlanmış olması ve kesintisiz internet bağlantısı gibi süreklilik içeren servislere sahip olması gerekir.
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla