Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Haziran 2019, 15:48   #1
maras
Keyifli~Üye
 
maras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Haziran 2019
Mesajlar: 9
maras is on a distinguished road
Puanlar: 418, Seviye: 1
Puanlar: 418, Seviye: 1 Puanlar: 418, Seviye: 1 Puanlar: 418, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 20%
Etkinlik: 20% Etkinlik: 20% Etkinlik: 20%
Standart Ben Aldırma İşlemi

Hemen hemen her insanın vücudunun farklı yerlerinde benler oluşabilmektedir. Benlerin neden oluştuğu tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı et benleri sağlığı tehdit edici olabilmektedir. Risk taşıyan bu benlerin alınması önemlidir. Sağlık sorunu yaratmasa da bazı benler kişiyi görüntü olarak rahatsız etmektedir. Kişinin isteği doğrultusunda ben aldırma işlemi çeşitli yollarla sağlanmaktadır.

Sağlık sektöründe teknolojinin gelişmesiyle operasyon yöntemleri de çeşitlenmiştir. Birçok sağlık merkezinde ben tedavisi ameliyatla uygulanmaktadır. Ancak ameliyattan çok daha kolay tedavi metodları da mevcuttur. Benler radyo dalgaları veya lazer gibi teknolojik aletlerle kesi olmadan cilt üzerinden yok edilebilmektedir. Cilt üzerinden müdahele yapıldığında iyileşme süreci çok daha kısa olmakta ve herhangi bir komplikasyon gelişme riski de en aza indirilmektedir.

Toplumda, ben aldırmak benlerin artmasına sebep olur ve tehlikelidir gibi bir inanç vardır. Bu inanç kesinlikle doğru değildir. Ben aldırmak sanılanın aksine sağlıklı açısından gerekli bir işlemdir.

Ben Aldırma İşlemi ve Sonrası

İşlem sonrası doğru bakım iyileşme süreci için çok önemlidir. Ameliyat sonrası bölgeye özel bir bakım yapılması gerekmektedir. Bölge temiz tutulmalı ve doktorun verdiği merhemler düzenli olarak kullanılmalıdır. Ameliyat yapılan bölgenin enfeksiyon kapmaması için bölgeye yabancı cisimler temas ettirilmemeli ve kaşınma işlemi yapılmamalıdır. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk sudan da kaçınmak oldukça önemlidir. İşlem sonrası 2-3 gün kesinlikle su ile temastan kaçınılmalıdır. Bölge suyla yıkanacağı zaman da ılık su kullanılmalıdır. Doktorun tavsiye ettiği ilaçların kullanımı ve hijyen koşullarına dikkat edildiği takdirde iyileşme kolay bir şekilde atlatılacaktır.

İyileşme süresi alınan benin türüne göre değişkenlik gösterebilir. Vücudun hassas bölgelerinden alınan benlerin veya çok büyük boyuttaki benlerin iyileşme süresi daha uzun sürede gerçekleşmektedir. Genel olarak iyileşme 1-2 hafta gibi kısa bir sürede gerçekleşmektedir

Operasyon sonrasında ne yazık ki ufak bir iz kalmaktadır. Ancak bu durum alınan benin boyutuna göre değişmektedir. Genel olarak bu izler çok küçük boyutlarda olup görüntüyü bozacak şekilde değildir. Özellikle de kanser riski taşıyan benlerde bu duruma asla takılmamak gerekmektedir.
maras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla