Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Haziran 2019, 17:59   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Web Hosting Nedir? Site Nasıl Hazırlanır?

Tek derdi sosyal medyada ilkokul arkadaşlarını bulmak olan basit bir web kullanıcısıysanız, kafanızda internet ile ilgili birçok soru olabilir. Şüphesiz bu sorulardan bir numaralı olanı: "Bu kadar web sitesi nasıl oluştu?". Aslında cevabı oldukça basit: Web Hosting!

Web hostingin tam olarak ne olduğunu kendi kendinize deneme yanılma yoluyla anlamaya çalışmak yıllarınızı alabilir. Neyse ki makalemizdeki bilgiler ile web hosting hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenebilir ve tüm bu karmaşıklıklara bir son verebilirsiniz.

Web Hosting'e Giriş
En basit anlatımıyla web hosting, web sitenizi internet üzerinde barındırmak için bir alanı satın almanız ya da kiralamanızdır. Bir web hosting hizmeti almalısınız çünkü web sitenizin ve içeriklerinizin, dünyanın herhangi bir yerindeki web kullanıcılarına bir sunucu tarafından sunulması gerekiyor.

İşin özünde ise web siteniz bir sunucu bilgisayarında barındırılıyor ve buradan web adresinizi ziyaret etmek isteyenlere sunuluyor.

Neden Web Hosting'e İhtiyaç Duyarız?
Yeterli kişisel donanıma sahipseniz kendi web sitenizi kendi sunucunuzda barındırmanız teknik olarak mümkündür. Fakat bunu yapmak son derece baş ağrıtıcı olacaktır. Çünkü kendi web sitenizi kendi sunucunuzda barındırabilmek için; sürekli çalışması gereken bir güç kaynağına, pahalı bir sunucuya, planda olmayan sıkıntılarla baş edebilmek için yedeklemelere, statik bir IP adresine ve düzenli olarak bu donanımların bakımının yapılmasına ihtiyacınız var. Tüm bunlar için muazzam derecede teknik bilginizin olması ve düzenli olarak bakım yapılması gereken oldukça maliyetli birçok donanımınızın olması gerektiriyor.

Web hosting dünyasına yeni girmiş olduğunuzu varsayarsak, muhtemelen bir sunucu kurmak ve o sunucunun bakımını yapmak için gerekli teknik bilgiye sahip değilsiniz. Bu yüzden tüm bu baş ağrıtıcı şeyleri yapmak yerine tek yapmanız gereken bir web hosting hizmeti seçmek.

Hosting Türleri
Bir hosting servis sağlayıcısının birçok serverı vardır. Bu serverlardaki alanlarını, sitelerini web'de görüntülemek isteyen insanlara kiralarlar. Bir hosting servis sağlayıcısından böyle bir alanı kiralamak sadece birkaç dakikanızı alır ve hatta sadece birkaç tıklama ile bunu online olarak da yapabilirsiniz.

Kolay kurulumun yanı sıra, para iade garantisi, 7/24 destek, düzenli yedekleme ve üst düzey güvenlik önlemleri gibi avantajlarıyla gelen IHS'nin Nano Hosting paketini yıllık 9.95$ gibi düşük bir maliyetle satın alabilirsiniz.

Hosting servis sağlayıcınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da web hosting türleridir. Web hosting; Paylaşımlı Hosting, ve VDS Sunucu olmak üzere 2 ana başlığa ayrılır.

2 web hosting türünün de olumlu ve olumsuz yönleri mevcut. Bu yüzden herhangi bir tanesini satın almadan önce bu türler hakkında biraz bilgi sahibi olmalısınız.

Paylaşımlı Hosting
Paylaşımlı hosting, web hosting alanınızı diğer sitelerle paylaştığınız hosting türüdür. Web sitenize aylık 30.000'den daha az sayıda ziyaretçinin gelmesini bekliyorsanız seçmeniz gereken hosting türü paylaşımlı hostingtir. Paylaşımlı bir hosting satın aldığınız zaman beraberinde genelde ücretsiz bir alan adı, sınırsız e-posta hesabı ve küçük ya da orta ölçekli web sitenizin ihtiyaç duyduğu kadar depolama alanı da gelir.

hosting fiyatları

Günümüzdeki web sitelerinin çoğu paylaşımlı hosting kullanıyor. Bir sunucuyu paylaşıyor olmak küçük işletme sahiplerinin siteleri için ve kişisel siteler için son derece mantıklıdır. Ayrıca paylaşımlı hosting önyükleme yapmak için de uygundur.

Paylaşımlı hosting paketlerimizi yıllık 9.95$ ile 32$ arasında değişen fiyatlarla buradan satın alabilirsiniz.

VDS Sunucu
VDS sunucu ile hem kendi alanınızı paylaşabilir hem de aynı sunucudaki başka bir alanı kendinize özel olarak kullanabilirsiniz. VDS sunucu, web sunucusunun belli sayıda bölümlere ayrılmasına ve ayrılmış her bölümün birbirinden bağımsız farklı sunucu gibi çalışmasına imkân tanıyan hosting türüdür.

Bu hosting hizmetini kullandığınız zaman web siteniz bulutta birden fazla sunucu kiralar. VDS hostingde siteniz büyüdükçe alanınızın da büyümesini sağlayan kusursuz bir ölçek vardır. VDS'i binlerce siteyi bünyesinde barındıran güçlü bilgisayarların büyük bir ağı olarak düşünebilirsiniz. Kullanmış olduğunuz bulut hizmetinin en güzel yanı ise düzenli ve sabit ödemeler yapmak yerine sadece kullandığınız kaynaklar için ödeme yapıyor olmanızdır.

ucuz hosting

Diğer Hosting Türleri:

Paylaşımlı ve VDS Sunucuyu inceledik. Fakat bu 2 büyük seçeneğin dışında kalan birçok daha küçük seçenek de var. Bu seçeneklerden en popüler olanlarına kısaca bir göz atalım:

WordPress Hosting: WordPress hosting, sitelerini oluştururken kullanacakları platformu WordPress olarak seçenler içindir. WordPress hostingi tercih ettiğiniz zaman tek tıklama ile WordPress kurulumları yapabilir, aynı domainde birden fazla WordPress sitesi kullanabilir ve WordPress ile uyumlu dahili önbellek oluşturabilirsiniz. Buraya tıklayarak kampanyalı WordPress Hosting paketimizi görebilirsiniz.
E-Ticaret Hostingi: OpenCart E-Ticaret Hostingi, web sitelerinde doğrudan ürün satışı yapmak amacıyla oluşturulmuş web siteleri için uygundur. Bu yüzden e-ticaret hostingleri; hızlı alışveriş sepeti kurulumları, kolay kredi kartı ödemeleri ve 365 gün 24 saat satış yapabilme gibi özelliklere sahiptir.
İyi Bir Host(Sunucu) Nasıl Olmalı?
Dünyada inanılmaz sayıda hosting sağlayıcısı var. Bunların arasından seçim yapabilmemiz için listeyi biraz daraltmak gerekiyordu. Bu yüzden bazı anahtar kelimeler seçtik:

Çalışma Süresi

Bu başlık kulağa biraz garip gelebilir. Fakat oldukça önemli bir başlıktır. Bu başlık tam olarak hosting servis sağlayıcınızın web sitenizi ortalama ne kadar süre için yayınlayacağını ifade ediyor. Birçok sunucu %100 çalışma süresi vaat ediyor olsa da bu pek mümkün gözükmüyor. Sitenizin asla çökmeyeceğini varsaysak bile, yine de sunucunuzun sitenizde bakım yapması gerekecek. %100 olmasa da çalışma süresinin standardı %99,9'dur.

Disk Alanı

Disk alanı, hosting servisi sağlayıcınızın size tahsis ettiği depolama alanı miktarıdır. İhtiyacınız olan disk alanı miktarı; içeriğinize, dosyalarınıza ve serverda depolamayı planladığınız genel datalara bağlıdır. Bu konudaki genel miktar 5 gigabayttır. 5 gigabaytlık bir alan genelde sorunsuz şekilde ihtiyaçlarınızı görebilir.



Hosting Servis Sağlayıcınız Web Sitenizi Oluşturacak mı?

Hosting sağlayıcıları genelde müşterileri için web sitesi oluşturmazlar. Fakat müşterilerinin web sitelerinin düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışması için teknolojik destek sunarlar.

Ayrıca bazı sağlayıcılar, site oluşturmayı oldukça basitleştiren sürükle-bırak web site oluşturucularını sunarlar. Bu oluşturucular sayesinde herhangi bir kodlama bilginiz olmasa dahi kolayca bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Kullanmak için ise tek yapmanız gereken beğendiğiniz site öğelerini fareniz ile hareket ettirmek. Ayrıca bu oluşturucularla yazılar yazabilir, yazı tiplerini değiştirebilir ve kolaylıkla resimler yerleştirebilirsiniz.

Sonuç

Artık web hosting konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Aklınızda olabilecek tüm potansiyel sorulara cevap vermeye çalıştık. Şimdi tek yapmanız gereken, web sitenizi barındırması için bir web hosting servis sağlayıcısı seçmek
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla