Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Haziran 2019, 14:42   #1
maras
Keyifli~Üye
 
maras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Haziran 2019
Mesajlar: 9
maras is on a distinguished road
Puanlar: 418, Seviye: 1
Puanlar: 418, Seviye: 1 Puanlar: 418, Seviye: 1 Puanlar: 418, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 20%
Etkinlik: 20% Etkinlik: 20% Etkinlik: 20%
Standart Tip 2 Diyabet Belirtileri Nelerdir ?

Şeker hastalığı bir diğer adı ile diyabet, pankreasın vücudun ihtiyacı olan insülini yeteri kadar üretememesi ya da üretilen, vücutta bulunan insülinin doğru bir şekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkar. Ömür boyu devam eden ve sürekli tedavi gerektiren bir hastalıktır. Vücutta bulunan ya da besinler ile alınan insülin, şekerin parçalanıp hücre tarafından emilmesini sağlar. Hücre tarafından emilen şeker, hücre içerisinde glikojen olarak depolanır ve vücut ihtiyacı olduğunda bu glikojeni kullanır.

Birçok farklı şeker hastalığı türü olmasına rağmen, en çok bilinen 2 tür diyabet vardır. Tip 1 şeker hastalığında insülin vücutta hiç üretilmez ya da çok az üretilir. Tip 1 şeker hastalığına genellikle genç yaşlarda ya da çocukluk dönemlerinde rastlanılır. Tip 2 şeker hastalığında ise vücut insülin üretir ancak hücreler üretilen insüline direnç göstererek emilimi gerçekleştirmez. Bu sebeple hücreler tarafından emilimi olamayan şeker kanda birikir ve kan şekeri yükselir. Tip 2 şeker hastalığı genellikle orta yaş ve üzeri hastalarda görülür ve şeker hastalarının %90-%95’ini oluşturur.

Orta yaş ve üzeri hastalarda görülen tip 2 şeker hastalığının oldukça yaygın belirtileri vardır. Bu belirtiler farklı hastalıklar ile karıştırılabilir ya da önemsenmeyebilir. Tip 2 şeker hastalığının belirtileri şunlardır;

· Sık idrara çıkma,

· Çok su içme,

· Sürekli açlık hissi,

· Ağız kuruluğu,

· Ciltteki yaraların geç iyileşmesi,

· Kuru cilt,

· Deride sürekli kaşıntı,

· Sık sık enfeksiyon geçirme,

· Ellerde ve ayaklarda uyuşukluk,

· Vücutta hissizlik.

Bu belirtiler yaygın bir şekilde tip 2 şeker hastalarında görülür, ancak hastalar diyabet hakkında fazla bilgi sahibi olmadıkları için ya önemsemezler ya da farklı basit bulgular ile karıştırarak ihmal ederler. Belirtilerin bulunduğu ve aile geçmişinde şeker hastalığı bulunan kişilerin mutlaka bir doktora başvurmaları, doktor kontrolünde kanda bulunan şeker oranını dengelemek için uygulamalara başlamaları gerekir. Tip 1 ve tip 2 şeker hastalığı ömür boyu sürer ve ilaç tedavileri ile geçmez. Doktor ile uygulanacak tedavi kanda bulunan şekeri dengelemek amacıyla gerçekleştirilir ve hastalar ufak değişiklikler ve düzenli egzersiz ile normal yaşamlarına devam edebilirler.

Detaylı bilgi alabileceğiniz kaynaklar:
https://www.dralpercelik.com/
https://www.etilerhastanesi.com.tr/
maras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla