Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Haziran 2019, 17:00   #1
skirubo
Keyifli~Üye
 
skirubo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05 Aralık 2018
Mesajlar: 275
skirubo is on a distinguished road
Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 38%
Etkinlik: 38% Etkinlik: 38% Etkinlik: 38%
Standart Haberler, Haber, Hhaber

Haber, dünya ve ülkemiz gündeminde oluşan önemli olaylar ve durumların toplumun bilgilendirilmesi amacıyla kurallarına uygun hazırlanan yazılı, görsel ve işitsel bir iletişim çeşididir. Bilgilendirme desteği olmakla beraber haber yazıları belirli mekan ve zamanda geçen olayları zorlayıcı olmadan, akıcı ve kolayca anlaşılır bir dil ile aktarılır. Haber yazılarında belge, gerçekçilik, tarafsız, üslup ve kanıtlar anlaşılır bir şekilde aktarılır. Aksi takdirde, sahiciliği olmayan, kanıt ortaya koyamayan, sansasyonel haberler asparagas ve yalan olarak tanımlanabilir. Asparagas haberleri gittikçe artırarak yayınlayan kuruluşların da okuyucuları gittikçe azalmaktadır. Hhaber en doğru şekilde size yansıtır.

Haber Metini Nasıl Yazılır?
Haber metinlerinin yayınlanmasına geçmeden önce yazacağınız haber yazısının bir haber özelliği olup olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Her olayın haber özelliği olabilmesinin yanında bunu en ilgi çekici ve anlaşılır bir biçimde yayınlayıp sunmak gerekir.
Haberin ilgi çekici, az rastlanan, güncel olmasına ve okuyucunun meraklanması sağlamak öncelikli hedef olmalıdır. 5N1K kuralına kullanmaya çalışıp, doğru kullanıldığına dikkat edilmelidir. Tamamen objektif olup kendi yorumlarımızı eklemememiz gerekir. Kişilerin unvan ve makamlarını doğru yazmalıyız. Haber başlığının yanı sıra alt başlıklarını da dikkat çekici bir şekilde yazmanız gerekir. Doğru olay akışına, zamanlamasına ve yerine göre yazmanız gerekmektedir. Haberin başlığı içeriği ile ilgili olmalıdır. Düzgün Türkçe ve imla kurallarına uymak gerekir.
Bunlar haber yazılarını belirleyici özellikleri ve dikkat edilmesi gerekenleridir.
skirubo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla