Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Temmuz 2019, 18:19   #1
Laplace
Keyifli~Üye
 
Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Ağustos 2018
Mesajlar: 1.608
Laplace is on a distinguished road
Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1 Puanlar: 8.817, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Wokeey - Türkiyenin Ücretsiz Premium Wordpress Eklenti Sitesi

Günümüzün Dünyasında Wordpress alt yapısını kullanan web siteleri gün geçtikçe çoğalmakta hem e-ticaret hem blog hatta forum gibi çok daha güçlü sistemlere uygun olması nedeniyle Wordpress oldukça tercih edilmekte.Tabi ki bu tercih edilmesenin sebebi ile webmasterlar ve çoğu geliştiriciler Wordpress için bir çok eklenti ve tema geliştirdi.

Bu eklenti ve temaların köklü ve uzun zamandır yayınlanmış olanların, geliştiricileri daha nasıl geliştirebilirim ? sorusu adı altında GPL Lisanslı hallerini diğer geliştiricilere ücretsiz bir şekilde dağıtımına başladılar.

Bu dağıtım sonucu bir çok forumda ve kişisel sitelerde bu eklenti ve temaların GPL Lisanslı halleri normal satış fiyatından çok daha uyguna satışa çıkarıldı , orjinal satış fiyatı 49$ gibi bir fiyatken Türkiye'de aynı eklenti 50TL gibi bir fiyata tabi tutuluyor bunun sebebi GPL Lisanslı hallerinin satışa konmasıdır ve tamamen vicdandan yoksun bir fiyat politikasıdır çünkü ücretsiz olarak dağıtılmış bir eklentiyi Fiyat biçerek satmak vicdan yoksunluğudur.

Eklenti ve temaların Lisanslı oldukları için kesinlikle herhangi bir yasa dışı ve illegal durum söz konusu değildir aksine indirilecek dosyanın N*lled veya W*rez olması çok daha kötüdür.
Aşşağıdada belirteceğim üzere W*rez bir Tema ile GPL Lisanslı bir tema arasındaki farkı anlayabilmeniz için VirusTotal Sonuçlarını Paylaşacağım.

Günümüzde satış rekorları kıran Sahifa Teması Adlı Temanın Forumumuzdaki GPL Lisanslı Halinin VirusTotal Sonuçları İçin Tıklayınız.
Aynı Temanın W*rez yayınlar yapılan bir siteden alınmış halinin VirüsTotal Sonuçları İçin Tıklayınız.
Yukarıdaki sonuçlarda da gördüğünüz üzere w*rez olarak yayımlanan aynı temanın içeriği tamamen virüs kaynamaktadır.

Eklenti ve temalarda ki güncelleştirme işlemleri herhangi bir key ile aktif edilmediği için manuel yolla yapmanız gerekiyor indirdiğiniz dosyanın güncellenmesi takdirde kaynağı beğendiyseniz güncellenmiş dosyanın yeni hali için mail yoluyla uyarılacaksınızdır tek yapmanız dosyayı tekrar indirip belirlenmiş dizine atmak olacakdır.

Bu Dosyalar nereden alınıyor ?
Google'de kısa bir araştırma yaparak eklenti ve temaların GPL Lisanslı hallerinin orjinal geliştiricileri tarafından dağıtıldığı ücretli birkaç foruma denk gelmeniz oldukça mümkün.

Sizlerde aramıza katılıp istediğiniz eklenti ve temaları forumumuzun gerekli bölümlerine açarak edinebilirsiniz.

Site Adresi ; Wokeey - Türkiyenin Ücretsiz Premium Wordpress Eklenti Sitesi
__________________
ko-cuce
Laplace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla