Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Eylül 2019, 02:41   #1
creeper
Keyifli~Üye
 
creeper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 14 Ocak 2019
Mesajlar: 2.427
creeper is on a distinguished road
Puanlar: 34.458, Seviye: 1
Puanlar: 34.458, Seviye: 1 Puanlar: 34.458, Seviye: 1 Puanlar: 34.458, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Dünyadan ve Türkiye'den Güncel Haberler

Günümüz habercilik anlayışının en büyük özelliği, hızlı, güvenilir, tarafsız ve ilkeli haber anlayışıdır. Haber alma özgürlüğü göz önünde bulundurulursa bu özgürlük tüm uluslararası alanda kabul edilen bir haktır. Ancak haber almak ve haber vermek belirli kriterler çerçevesinde olması gerekiyor. Habercilik anlayışında her şeyden önce tarafsız ve dürüst haber anlayışının hâkim olması gerekiyor. İlkeli ve dürüst haber anlayışına sahip haber kaynakları kamuoyu tarafından her zaman desteklenen ve sahip çıkılan haber kaynaklarıdır. Gelişen teknoloji ile haber kaynaklarındaki gelişmeler de kendini gösteriyor. Önceden haberler televizyon ve gazete kaynaklarından takip edilirken teknolojinin gelişmesi ile birlikte iletişim alternatiflerinde de büyük gelişmeler yaşandı.

İnternet kullanımı ve teknolojisindeki gelişmeler hayatımızın hemen hemen her alanında kendisini etkin bir şekilde gösteriyor. İnternet haber siteleri de bunlardan bir tanesidir. Yaygınlaşan internet haber siteleri okuyucuların doğru ve kaliteli haberleri anında alarak gündemin içine kalmalarını sağlıyorlar. Ancak okuyucuların sabit bir haber sitesini takip etmeleri durumunda önem vermeleri gereken en önemli konuda haber sitelerinin güncel haberlere yer verip vermediğidir. Güncel haber anlayışı içerisinde yer alan internet haber siteleri okuyucu kitlesi bakımından da göz dolduruyor.

Son Dakika Haberleri ile Gündemden Haberdar Olun
Yaşanan bir olay ya da gündemi meşgul eden bir durum okuyucu tarafından anında takip edilmek istenir. Bunun için internet haber kaynakları son dakika haber anlayışını geliştirerek okuyucuları ile kent haber bütünleştirmelidir. Siyasette, sporda magazinde, ekonomi de sonra dakika haberlerin ilgililerine iletilmesi habercilik anlayışının en telem özelliğidir. Bir sporsever son dakika transfer haberlerini takip etmek isteyerek gündemdeki son gelişmelerden haberdar olmak ister. Dizi severler için ise dizilerden haberler başlıklı kategoriler ile diziler ile ilgili haberlere ulaşmak mümkün oluyor. Haber siteleri yukarıda belirtilen özelliklerin haricinde tüm haber kaynaklarını farklı kategoriler altında toplayarak okuyuculara iletmeleri gerekiyor.

Okuyucu internet haber sitesine girdiğinde ilgi duyduğu haberleri takip etmek için istediği haberlere kolay ulaşmak isteyecektir. Bu nedenle haber siteleri tüm haber kategorilerini farklı başlık altında toplayarak okuyucuları ile paylaşması gerekiyor. Sitenin görsel özelliklerine de önem vererek estetik bir yapıda olmasına önem verilmelidir. Okuyucu internet haber sitesine girdiğinde düzen ile estetiği bir arada görmelidir. Her yönü ile başarılı olan bir internet haber sitesi birçok okuyucu tarafından tercih edilerek geniş kitlelere ulaşma konusunda başarı gösteriyor.
creeper isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla