Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Eylül 2019, 12:58   #1
Baybars
Keyifli~Üye
 
Baybars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Ağustos 2019
Bulunduğu yer: World
Mesajlar: 291
Baybars is on a distinguished road
Puanlar: 3.366, Seviye: 1
Puanlar: 3.366, Seviye: 1 Puanlar: 3.366, Seviye: 1 Puanlar: 3.366, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Youtube SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Youtube SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu yazımızı okuduktan sonra güncel YouTube SEO optimizasyonu hakkında çok değerli bilgiler öğreneceksiniz. Kendi YouTube kanalınızının büyümesi için yapmanız gereken herşey bu YouTube SEO Optimizasyonu rehberinde sizlerle.
YouTube dünyanın en büyük 2. arama motorudur. Aynı zamanda dünyanın en büyük video arama motorudur. 2005 yılında 3 tane PayPal çalışanı tarafından kurulmuş olup, kurulduktan 1 yıl sonra Google tarafından satın alınmıştır.

Youtube SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır

Bu Youtube SEO Rehberi sayesinde videolarınızın YouTube aramalarında ilk sıraya yükselmesi, videonuzun daha çok önerilenlere çıkması, videolarınızın trendlere girmesi için gerekli her şeyi öğrenmiş olacaksınız.
Rakip Kanallarınızı İnceleyin

Sizin kanalınızla aynı içeriği sunan diğer YouTube kanallarını inceleyin. Rakibinizin YouTube kanalındaki video başlıklarını, küçük resimlerini, açıklamalarını ve kullandığı video etiketlerini inceleyin. Sonrasında rakiplerinizden daha kaliteli videolar çekerek, daha ilgi çekici başlıklar kullanarak, Videonuzun içeriğinin özeti gibi ilgi çekici küçük resimler tasarlayarak, daha iyi video açıklaması yazarak, rakiplerinizin kullandığı etiketlere istinaden daha fazla aratılan anahtar kelimelerin listesini çıkartarak işe başlayabilirsiniz. Benim gibi SEO Uzmanı arkadaşların en çok kullandığı, Google ve Youtube'da aratılan anahtar kelimeleri Ubersuggest, Ahrefs, Google Trends gibi SEO araçlarından bulabilirsiniz. Aynı zamanda rakiplerinizin kullandığı etiketleri ve optimizasyonları görmek için VidIQ Eklentisini kullanmanızda fayda var.
İçerik Kalitesi

İçeriklerinizi oluştururken izleyici kitlesini dikkate alarak oluşturmanız büyük önem arz ediyor. İzleyici kitlesinin sıkılmadan izleyeceği ve içerik kalitesi olarak da rakiplerinizin içeriklerinden çok daha kaliteli içerikler üretmeniz kanalınızın büyümesi için önemli adımlardan bir tanesidir.
Kanal Açıklaması ve Kanal Etiketleri

Kanalınızın açıklama bölümüne üreteceğiniz video içerikleriniz hakkında güzel bir açıklama giriniz. Tavsiye olarak minimum 100 kelime ve üzeri bir açıklama yeterli olacaktır. Ayrıca oyun kanalları için oynadığı oyunların isimleri, oyundaki haritaları, oyun modlarını açıklamaya yazarlarsa daha iyi olur. Örnek vermek gerekirse %100 Türk Yapımı oyun olan Zula oyununu oynayan bir oyun video üreticisi açıklamaya Zula oyunundaki en çok oynadığı haritaları, en çok oynadığı oyun modlarını, bilgisayar ekipmanlarını, kısaca oyun geçmişi ve kendi geçmişinden bahsederek kaleme dökerse gayet güzel bir iş çıkarmış olur.

Kaynak; https://yusufeser.com/youtube-seo-op...u-rehberi-2019
Baybars isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla