Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2019, 23:49   #1
skirubo
Keyifli~Üye
 
skirubo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05 Aralık 2018
Mesajlar: 275
skirubo is on a distinguished road
Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 38%
Etkinlik: 38% Etkinlik: 38% Etkinlik: 38%
Standart 30 Haftalık Gebelik

30 Haftalık Hamilelik
30 haftalık hamilelik aşamasında bebeğinizin yüzü doğacağı günkü yüzüne oldukça benzer, fakat yanaklarının tombul ve dolgun olması için biraz daha zaman geçmesi gerekir. Bu haftada bebeğiniz başını hareket ettirebilir, gözlerini açabilir ve açık burun delikleriyle nefes alıp verme hareketlerini rahat bir şekilde yapabilir. Üstelik bu haftada doğması halinde bebeğinizin yaşama şansı oldukça yüksektir.
30 Haftalık Hamilelik Annenin Durumu
Giderek ağırlaşsanız bile ihtiyacınız olan egzersizleri yapmaktan vazgeçmeyin. Gebe kadınlar için yürüme ve yüzme en mükemmel egzersizlerdendir. Bazı dans kursları gebelik öncesi ve sonrası için özel sınıflar açmaktadır. Kendinizi enerjik ve mutlu hissetmek istiyorsanız bu kurslardan birinde kaydolmayı deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin ağırlığı arttıkça yaşamınızda da bazı değişiklikler olmaya başlar. Mesela eğilmek sizin için oldukça zor olur, bu yüzden artık ayakkabı bağlarınızı bağlamakta zorlanırsınız. Bebeğinizin büyümesiyle birlikte mide yanması, hazımsızlık ve şişkinlik gibi şikayetleriniz artabilir.
Bununla birlikte akciğer kapasiteniz azaldığı için nefes alıp vermekte de zorluk çekebilirsiniz.
30 Haftalık Gebelik ve Yorgunluk
Yorgunluk, gebelikte ortaya çıkan belirtiler arasında muhtemelen en sık ve hemen hemen tüm anne adaylarında görülenidir. Yorgunluğu aslında belirti değil uyarı olarak algılamak daha doğrudur. Gebeliğin ilk haftalarında ortaya çıkan yorgunluk ve uykuya eğilim ikinci trimestrde ortadan kalkmışken, son haftalarda kendini yeniden göstermeye başlar ve sizi bedeninize daha çok özen göstermeniz gerektiği yönünde uyarır. Bebeğinizin doğumundan birkaç hafta sonra yorgunluk, ağrı ve mide yanması gibi rahatsızlıklarınız ortadan kalkmaya başlar. Fakat müjde gebeliğinizin son haftalarını daha rahat geçirebilmenin yolları da vardır.
Şişme gebeliğinizin geç dönemlerinde daha büyük bir problem olmaya başlar. Vücudunuz artan kan üretimiyle birlikte su tutmaya başlar. Vücutta tutulan su ayak, yüz ve ellerde fark edilecek şişliklere neden olur. Bu yüzden önceden giydiğiniz ayakkabı artık size küçük gelmeye başlayabilir veya önceden taktığınız yüzüğü artık takamazsınız (28 haftalık gebelik).
Çözüm: Bol su içiniz. Ayrıca gün içinde hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Mesela ayaklarınızı altınıza toplayarak oturmayın, uzun süre ayakta veya aynı pozisyonda kalmayın. Şişme eğer ciddi boyutta ise doktorunuza danışmalısınız.
skirubo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla