Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2019, 02:40   #1
skirubo
Keyifli~Üye
 
skirubo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05 Aralık 2018
Mesajlar: 275
skirubo is on a distinguished road
Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1 Puanlar: 5.578, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 38%
Etkinlik: 38% Etkinlik: 38% Etkinlik: 38%
Standart 205 55 r16 Kış lastiği

205 55 r16 Kış lastiğini ne zaman takmalıyım ?

Türkiye şartlarında kış lastikleri batıda kasım, doğudaysa ekim ayı başında takılmalıdır. Daha erken takmak havaların sıcak gittiği zamanlar olabileceği için yumuşak yapılı kış lastiklerinin hızlı aşınmasına sebep olmaktadır. Kış lastikleri nisan ayında sökülmeli ve yerlerine normal dört mevsim lastikler takılmalı. Ancak önemli bir nokta daha bulunmaktadır. Otomobilinize kış lastikleri takılı olsa bile sürüş tarzınızı karlı zeminlere göre ayarlamalısınız.

İki Adet Kış Lastiği Takmak Yeterli midir ?

Kar lastiklerinin sürüş kontrolü ile dört mevsim lastiklerin veya yaz lastiklerinin sürüş kontrolü birbirinden çok farklı olduğunada aracınıza 4 yerine 2 adet kış lastiği takmanız emniyetiniz açısından çok tehlikelidir.

Kış lastiği alırken ve kullanırken nelere dikkat edilmeli ?

Kış lastiklerinin, bölgesine göre soğukların başladığı ekim-kasım ayları ile sona erdiği mart-nisan ayları arasında kullanılması, bu dönemde araçtaki tüm lastiklerin kış lastikleriyle değiştirilmesi gerekmektedir

- Kış lastikleri diş derinliğinin 3 mm.’nin altında olmaması gereklidir. Diş derinliği 3 mm.’nin altına inmiş olan kış lastikleri, hem aracın çekiş performansının karlı, buzlu ve ıslak zeminlerde düşmesine yol açar, hem de güvenli sürüşe engel olur.

- Kış lastiği seçiminde aracın orijinal lastik ebadından daha geniş tabanlı lastikler kesinlikle kullanılmamalıdır. Böyle bir durumda lastik izi genişleyeceği ve birim alana düşen ağırlık azalacağı için yağışlı ve karlı yol şartlarında aracın kızaklama riski artırıyor.

- Kış şartlarında lastik havalarını 3 PSI artırmak, zemindeki karlı-buzlu tabakayı yarmayı kolaylaştıracağı için çekişi artırır.

- Kış lastiklerinin kar olmayan yüzeylerde ve sıcak havalarda kullanılmaları lastiğin gereksiz yere yıpranmasına neden olmaktadır. Ayrıca kış lastikleri geniş baklalı olduğundan yerle temas daha az, dolayısı ile tutunma daha az olacaktır. Bu da kayma hareketlerinin karsız yol yüzeylerinde çok daha çabuk başlaması tehlikesini doğurur.

205 55 r16 lastik fiyatları için tıklayın.
skirubo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla