Konu: boğaz turu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2019, 15:05   #1
delaporta444
Keyifli~Üye
 
delaporta444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02 Kasım 2017
Mesajlar: 393
delaporta444 is on a distinguished road
Puanlar: 4.798, Seviye: 1
Puanlar: 4.798, Seviye: 1 Puanlar: 4.798, Seviye: 1 Puanlar: 4.798, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart boğaz turu

boğaz turu
Boğazda yemeğe gitmek her zaman insanın aklına lüks bir organizasyon gibi gelir. Oysaki boğazda yemek yemeniz için cebinizdeki bütün parayı vermenize gerek yok. Boğazda çok hoş mekanlar ve fiyatları çok uygun lüks yerler bulmanız mümkün. Manzara muhteşem yemekler muhteşem ve fiyatlar süper uygun. Hisarın üst kısımlarına kalan Doğa Tepe size önerebileceğim en gözde yerlerden birisidir. Manzaraya doyulmayan tepede yemeklerinizi yiyin ve çaylarınızı için keyif süper. Bunun içinde çok para harcamanıza gerek yok dediğim gibi fiyatları çok çok uygun. Hem manzarası mükemmel hemde yedikleriniz gerçekten lezzetli gitmek için acele edin kesinlikle sizlerde çok beğeneceksiniz.

boğaz-turu-eminönü-balık

Eminönü Balık Keyfi
Eminönüne gidip balık yemeden tekne turu yapmadan dönmek olmaz. Meşhur Mısır çarşısı gezilir Yeni Cami ziyaret edilir ardından dinlenmek için balıkçıların teknesine varılır. Şöyle deniz kenarına taburelerden oluşan oturaklara oturup ekmek arası balık keyfini çıkarmak gerekir. Eminönüne gidipte bu yerlere uğramadan dönmeyin. Balıklarınızı yanında şalgam sularınızı için ve denizin maviliğinin tadını çıkarın ardından birde boğaz turu yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum
Bu gezme size çok pahalı olmayacak boğaz turu, balık ekmek ve diğer geziler size 20 tl bile etmez. İstanbulda gidilecek en önemli yerlerden ve en güzel yerlerdendir Eminönü. Mutlaka gezmenizi öneriyorum. Birde boğaz turu yapın ve günün yorgunluğunu boğaz da turlarken sıcak taze demlenmiş çaylarınızı yudumlayarak çıkarın.

boğaz turu-boğaz serinliği

Boğaz Serinliği
Sıcak havaların başlamasıyla herkez kendini boğazın serin sularında esen rüzgara bırakmalı. Havalar ısındıkça tekne turu yapma şansınız artmaktadır. En güzel serinleme ve keyifle gezme yolu boğazda tekne turu yapmaktır. Boğaz turu yaparken serinleyebilirsiniz. Boğaz turu, tekne turu, boğazda yat kiralama gibi bir çok seçim şansınız da vardır. turu fiyatları günübirlik turda sadece tur ücreti çok uygun fiyattadır. Boğaz turu yapmak isterseniz size yakın olan sahil kıyısına gidin ve ordan tekne ile boğaza doğru sefere çıkın.Boğaz turu yaparken yanınızda yiyecek ve içecekte evinizden götürebilirsiniz.

Boğaz turu - Baltalimanı Sarayı

Baltalimanı Sarayı
Şimdiki zamanda baltalimanı kemik hastanesi olarak kullanılmakta oysa eski tarihine dönüp baktığımızda bir çok anlatşmalara ev sahipliği bir çok Sultananında yaşadığı yer olduğu görmekteyiz. Cumhiriyetten sonra hastaneye çevrilen Baltalimanı Sarayı Osmanlı zamanında Fatma Sultan ve eşi Galip Paşa evlendikten sonra Baltalimanı sarayında yaşamışlarıdr. Galip paşan vefat ettikten sonra Fatma sultan o sarayda kapalı kaldı ve vefat ettikten sonra sarayda bakımsızlıktan yosunlar tutmaya başlamıştı. Cumhuriyetten sonra saray Tarım Bakanlığına verildi ve en son olarakta Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Şimdi kemik hastanesi olarak kullanılan Baltalimanı hastanesi kemik üzerine İstanbulda en gelişmiş ve uzman olan hastane halini almıştır.

boğaz turu-Boğaz İçi Köprüsü

Boğaz İçi Köprüsü
Boğaziçi köprüsü ilk yapılan köprü olduğu için halk arasında 1. köprü olarak adlandırılır. Daha sonrasında Fatih Sultan Mehmet köprüsü yapılmıştır bu köprüyede 2. köprü olarak halk arasında söylenir. Boğaz içi köprüsü 20. yüzyılın ikinci döneminde İstanbul hızla geliştiği dönemde Asya ve Avrupa arasında hızlı bir trafik artışı yaşandığı için Boğaza köprü yapılması mecburi olmuştur. Köprü inşaatına 1970 yılında başlanarak adım atıldı. Boğaz köprüsünün inşaatı 3 yılda tamamlandı ve 29 Ekim 1973 yılında Cumhuriyetin ilanın 50. yıl dönümünde trafiğe açılmıştır. Boğaz içi köprüsü 1978 yılından bu yana yaya trafiğine kapatılmıştır. O muhteşem heybetli görüntünün kısa bir mazisini paylaşmak istedim gerçketen çok etkileyici o yıllardan bu zamana uzanan boğaz trafiği hızla artış göstermiştir.


boğaz tur
__________________
server tanıtımı
delaporta444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla