Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2021, 12:33   #1
murat
Php Coder - Web Designer
 
murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 17 Aralık 2009
Mesajlar: 1.962
murat isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Puanlar: 30.028, Seviye: 1
Puanlar: 30.028, Seviye: 1 Puanlar: 30.028, Seviye: 1 Puanlar: 30.028, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Aksesuarlarla ilgili en komik batıl inançlar

Çantanızı yere koymanın size para kaybettireceğini biliyor muydunuz? İşte komik olduğunu bilsek de inandığımız bazı batıl inançlar...


Merdiven altından geçmenin ya da kırık bir aynanın bize gerçekten kötü şans getirmeyeceğini biliriz ama yine de karşı karşıya kalmak istemeyiz. Söz konusu moda ve aksesuarlar olduğunda da pek çok batıl inanç var. Aksesuarlarla ilgili oldukça etkileyici bu hurafelere çok şaşıracaksınız.


El çantanızı yere koyarsanız, para kaybedersiniz Bu inanca dair yapılabilecek tek açıklama, sembolik olarak içinde paranızın bulunduğu çantayı yere koymanın mal varlığınıza saygı duymadığınız anlamına gelmesidir. Saygı duyulmayan her şey eninde sonunda kaybedilir.


Yeni ayakkabıları masanın üzerine koymak kötü şans getirir Wikipedia'ya göre, bu inancın kökeni yeni ayakkabıların tabanlarını sabitleyen çivilerin giyilmediği için yerine oturmaması ve dolayısı ile de masaya konduğunda masayı çizme olasılığına dayanıyor. Bir diğer inanç Kuzey İngiltere'den geliyor ve kömür madenciliği endüstrisine dayanıyor. Bir maden işçisi kömür ocağı kazasında öldüğünde, ayakkabıları saygı gereği masanın üzerine konurmuş. Bu bağlamda, yaşayan birinin ayakkabılarını masa üstüne koymasının ona kötü şans getireceğine inanılıyor. Tiyatroya dayanan bir diğer inanç ise, soyunma odasında ayakkabıların masa üzerinde bırakılmasının kötü performansa sebep olacağına dair.


Törende düşürülen alyans kötü şans getirir Kaza olasılığına ters düşen bu inanışa göre, evlenen çiftten yüzüğünü düşüren olursa o önce ölecek demekmiş. Yere düşürülen yüzüğü çiftten biri de almamalı üstelik, seremoniyi düzenleyen kişi almalı.


Alyans, takıldıktan sonra bir daha çıkarılmamalıdır Bazı insanlar buna hala inanıyor: Alyans bir kez takıldıktan sonra bir daha çıkarılmamalıdır. Eğer çıkarsa da yine eşiniz tarafından takılmalıdır. İlginç bir şekilde alyanslarla ilgili pek çok batıl inanç bulunmaktadır. Bunlardan biri de alyansları cuma günü almanın getireceği kötü şans. Parmağa küçük gelen yüzük ise kıskançlıkla bağdaştırılır.


Yatak üzerindeki şapkalar kötü şans getirir Görünüşe göre, aksesuarları ait olmadıkları yüzeylere bırakmak mutlaka kötü şansla bağdaştırılıyor. Şapkalarla ilgili olan bu inancın kökeni İtalya. Bir rahip, ölüm döşeğinde olan kilise cemaatinden birinin yanında acele ettiğinde cüppesini giyerken şapkasını koyacağı en mantıklı yer olarak yatağın başucunu seçiyor. Sonuç olarak, yatak üzerindeki şapka hastalık ve ölüm ile bağdaştırılıyor.


Yere şemsiye düşürmek evde bir cinayet işleneceğine işarettir Şemsiyenin başrolde olduğu pek çok batıl inanç var ve hepsinin kökeni de biraz belirsiz. Kapalı alanlarda şemsiye açmanın uğursuzluk getirdiği çokça bilinse de yere şemsiye düşürmenin evde bir cinayet işleneceğinin habercisi olduğunu duymuş muydunuz?


Asla ayakkabı hediye edilmemelidirKökleri Kore'ye dayanan bu inanca göre, sevgilinize asla ayakkabı hediye etmemelisiniz. Eğer ona ayakkabı hediye ederseniz, sizden kaçmasına sebep olursunuz.


Eldiveninizi düşürürseniz kendiniz almamalısınız Eldivenler pek çok batıl inanç ile bağdaştırılır, bunların bazıları Ortaçağ dönemine kadar uzanır. Şövalyeler kasklarının içine kadın eldivenleri koyarmış. Bir eldiveni düşürüp sonra da kendiniz eğilip aldığınızda bunun kötü şans getireceğine inanılır çünkü, eskiden kadınların flört ettikleri adamın alacağı umudu ile yere eldivenlerini düşürmesi bir adetti.
murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla