Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2011, 04:01   #1
KingrosS
Keyifli~Üye
 
KingrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09 Mayıs 2011
Mesajlar: 1.000
KingrosS is on a distinguished road
Puanlar: 11.694, Seviye: 1
Puanlar: 11.694, Seviye: 1 Puanlar: 11.694, Seviye: 1 Puanlar: 11.694, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Bunları Biliyor muydunuz ?(Atatürk hakkında bilinmeyenler )

Atatürk hakkında bilinmeyenler
- Norveççe'de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu BİLİYOR MUYDUNUZ?

- Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". Atatürk'ün bu söylevinden sonra BM (Birleşmiş Milletler) yasasının değiştirilip, ilk davet edilen ülkenin TÜRKİYE olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 1938, Ata'nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirden alıntı: "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir." yazdığını BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 2000, ABD Başkanı'nın milenyum mesajından bir alıntı: "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Atatürk çiçeği'nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landı'in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr.Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Atatürk`ün dünyada `Başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu BİLİYOR MUYDUNUZ?

- M. Kemal ATATÜRK'ÜN "Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum." dediğini BİLİYOR MUSUNUZ?

- Yunan başkomutanı Trikopis'in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet Bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

- Atatürk'ün bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu BİLİYOR MUYDUNUZ?

- Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini BİLİYOR MUYDUNUZ?
KingrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla