Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2011, 16:41   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Mısır Makyajı



Glam Makyajından sonra 2012 Makyaj trendleri arasında, sürmeli gözlerle çekiciliği ve asaleti yansıtan Mısır makyajı da yerini aldı Eminiz ki Mısır Makyajı da tıpkı, diğer makyaj trendleri gibi mesela Porselen Makyajı gibi ilgi görecektir .


Kraliçe Nefertiti, Nefertari gibi mısıra firavuniceleri gözlerinin altına sürdüğü sürme ile bakışlarında cok cekici anlamlar ifade edebiliyordu.

Kurşun esaslı maddelerı göz makyajı olarak kullanıp kozmetik alanda da asırlar öncesi kullandılgını gosterıyor.

Sihirli makyaj olarak ifade ettikleri bu güzellik, Tanrılar tarafından şifa verecegine inandırıyordu.

Mısırda bulunan nil nehrinin bataklıkları ve yabanı kısa otların bulundugu yerler cok tehlıkelı enfeksıyonlar kaptıracagından dolayı mısırlılar bunların caresını saglıklı urunler keşfederek kontrolu ele aldılar.

Mısır makyaj kutuları simdilerde sosyetenin ilgisini cekiyor.

Makyaj, Bugünkü Makyaj







Eski Mısır’ın gündelik hayatında kadının büyük önemi ve o nispette de değeri vardı. Son bulunan firavun mezarlarındaki resimlerde Eski Mısırlı kadınların siyah saçlı, uzun boylu, düz burunlu oldukları görülüyor. Çocukların doğdukları zaman ciltleri beyaz oluyordu. Ama çok geçmeden Mısır’ın kavurucu güneşinin etkisiyle renkleri koyulaşıyordu. kadınların en güzel tarafları iri siyah gözleri, son derece biçimli yüzleri ve bir Avrupalınınkine nazaran hayli yukarıda olan dik göğüsleriydi. Kadınlar, bu güzelliklerini mücevherat ve makyajla tamamlamakta pek hünerliydiler. Ehram duvarlarını süsleyen resimlerde, Eski Mısırlı kadının yaptığı makyajın pek az farkla günümüzdeki makyaja benzediği hayretle görülmektedir.

Mısırlı kadın yanaklarını, dudaklarını, tırnaklarını boyar, saçlarına kokulu yağlar sürerdi. Heykellerde bile kadınların gözlerini boyalı olduğu fark edilmektedir. Böylesine incelmiş bir makyaj için, elbette ki makyaj Malzemelerinizde son derce gelişmiş olmasına şaşmamak gerekir
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla