Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Eylül 2011, 23:16   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Evlilik neden şişmanlatır



Yapılan araştırmalara göre, bekar olupta, evlenen yeni evlilier hızla kilo almaya başlıyormuş Melek’ler.





Araştırmalar, evlilerin bekar yaşıtlarına nazaran kilo almaya daha müsait olduklarını gösteriyor. Üstelik çiftler arasında hem sağlıklı ve hem de sağlıksız alışkanlıklar bulaşıcı davranışlar haline geliyor. Yani eşlerden biri, “Boşver yemek yapmayı, dışarıdan sipariş verelim” veya spor yerine “Hadi sinemaya gidelim” dediğinde diğerinin sağlıklı düzenini koruması zorlaşıyor. Her ne kadar eşlerden biri, sağlıklı beslenme konusunda azimli ve istekli olsa da, tek başına bu amacına ulaşamıyor. Kilo vermek ve formda kalmak için eşlerin birbirine destek vermesi ve sonrasında da bunu devam ettirmesi çok önemli. Bütün bunlarla baş edebilmek için, sizin ve partnerinizin zayıflamasına yardımcı olacak birkaç basit yöntemi paylaşmak istiyorum.

Kararlar üzerinde ısrarcı olun

Sıra sağlıklı yaşama geldiğinde, tipik olarak eşlerden birinin diğeri üzerinde etkisi daha büyük oluyor. Örneğin, markete gidildiğinde, genelde kadınlar pişirilecek yemekleri düşünerek, ona göre alışveriş yapıyor. Erkekler de buna uyum sağlarsa sıkıntı yaşanmaz. Çift olarak ne yiyecekleri konusunda bir taraf daha çok söz sahibi olduğunda, yapılacak seçimlerin sağlıklı olması her iki taraf için de uygun olur.

Egzersiz günü belirleyin







Çoğu çift, iş hayatlarındaki yoğun tempodan sonra, kendilerine kaliteli zaman ayırmak istiyor. İşte bu zaman dilimleri egzersizle doldurulabilir. İşten sonra birlikte bisiklete binmek, yürümek veya hafta sonları tenis maçları yapmak iyi seçimlerden. Eşler birbirleri için ‘egzersiz çifti’ olursa, koltukta uyuya kalmaktan ziyade akşam geç saatlerde bile birlikte spora gidebilirler. Küçük rekabetin de hiçbir sakıncası yok aslında! Eşlerden birinin diyette katettiği yol, bir diğerini de olumlu yönde etkileyebiliyor. Bu da birbirlerinin motivasyonunu artıcı etki yapıyor.

Eşler, hayatı yarı yarıya paylaşabilir ama kalorileri değil. Erkek bedeninin ihtiyaç duyduğu porsiyonlar, kadınlar için çok fazla. O yüzden aynı porsiyonu paylaşmak kadınların kilo almasına sebep oluyor. Durum böyleyken, dışarıda pizza sipariş ettiğinizde gelen porsiyonu yarı yarıya paylaşmak adaletli değil. Yüzde 60 ve yüzde 40 ayrımı daha adaletli olur. Erkeklerin çoğu kadınlardan daha çok yemek yer ve de kilo almaz.

Yemek pişirmeyi ele geçirin

Yemek pişirmeyi paylaşma ve öğünleri planlama görevi kimin olursa olsun, eşlerden ikisi de uyum sağlayacak demektir. Bu da sağlıklı beslenmelerine destek olacak. Birlikte yemek pişirmek, kaliteli zaman geçirmenin en iyi yollarından.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR

* Eşler yeni evde keyif yapmak için DVD veya dizi seyrederek TV karşısında bol atıştırmalı akşamlar geçiriyor.

* Kadın, eşine ve onun ailesine normalden daha görkemli ve marifetlerini sergilediği sofralar kuruyor.

* Düğün tebriği için gelen misafirlerin sıklığı, evde sürekli bol kalorili ikramlar olmasına zemin hazırlıyor.

* Büyük aile yemekleri ve ısrarlı ikramlar yeni tanışan insanların yemeğe “Hayır” demesini zorlaştırıyor.

*Çiftler egzersiz zamanlarını azaltıp birbirlerine daha fazla zaman ayırmak istiyor.
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla